Hosting van jouw website of webshop? Houd hier rekening mee

Het opzetten van een website of webshop is één ding, zorgen dat deze ook goed werkend online staat is een tweede. Daar heb je hosting voor nodig. En er zijn verschillende manieren waarop je dat kan regelen. Welke oplossingen zijn er en welke afweging maak je bij het kiezen van de juiste vorm? Hier lees je meer over de keuzes en mogelijkheden.

Hosting van jouw website of webshop? Houd hier rekening mee

Makkelijke alles-in-1 oplossing: software pakket inclusief hosting

Veel platformen bieden hun diensten als software as a service aan. Kies je voor een SaaS pakket, dan heb je een soort abonnement voor jouw website of webshop. Voor een vast bedrag per maand heb je toegang tot het CMS en heb je hosting en beveiligingsupdates ook geregeld. Een kant-en-klare totaaloplossing waar je verder geen omkijken naar hebt. Zo’n pakket is beschikbaar als je kiest voor een Shopify webshop en een Umbraco Cloud website.

Voordelige keuze: gedeelde hosting

Je kunt er bij jouw website ook voor kiezen om deze te laten maken in het open source Umbraco CMS en dan de hosting apart te regelen. Een van de mogelijkheden is dan shared hosting. Je deelt de ruimte op de server met andere websites en je deelt ook de kosten. Dit is meestal een voordelige keuze. Maar houd ook rekening met een mogelijk nadeel: heeft een van de websites uit jouw gedeelde serveromgeving een probleem met de weergaven, dan kan dat ook doorwerken in het vertonen jouw website. De partij die shared hosting levert, houdt dit natuurlijk in de gaten en schakelt snel als er een probleemsituatie ontstaat.

Superstabiele oplossing: maatwerk hosting

Met maatwerk hosting krijg je een volledig eigen plek in the cloud. Je huurt een stukje ruimte, waarin je de door jouw gebruikte applicaties plaatst. Bij Nedfinity gebruiken we daarvoor Microsoft Azure. De Azure omgeving is breed inzetbaar voor datamanagement van allerlei applicaties. Website hosting is daar een onderdeel van. Omdat onze developers websites ontwikkelen in C#, ook van Microsoft, kan je rekenen op een uitstekende integratie van jouw project. De Azure omgeving is heel stabiel, veilig en betrouwbaar. Je hebt geen omkijken naar onderhoud en hoeft geen aanvullende acties voor beveiliging te doen. De kosten hangen af van je gebruik en worden bepaald door de combinatie van geheugen, rekenkracht en hardeschijfruimte: de resources die je nodig hebt. Deze resources kun je dynamisch inzetten. Het is wel zo slim om een limiet te koppelen, zodat je een melding krijgt als er bijvoorbeeld voor een langere periode veel extra resources worden gebruikt. Zo heb je met maatwerk hosting binnen Azure een website die vrijwel altijd bereikbaar is, ongeacht de hoeveelheid bezoekers. Je kiest voor een stabiele, dynamische en flexibele hosting oplossing, die ISO-gecertificeerd is. Of deze voordelen in verhouding staan met de bijbehorende kosten, hangt helemaal af van het type website waar je de hosting voor nodig hebt.

Hoe bepaal je het juiste type hosting?

Welk type hosting het beste bij jouw project past, hangt onder andere af van jouw wensen over bereikbaarheid en de omvang van jouw site. Bij Nedfinity geven we afgestemd advies. Daarbij lopen we onder andere de volgende vragen met je door:

  • Wat is de omvang van de site, in pagina’s en in hoeveelheid benodigde data?
  • Hoeveel bezoekers zijn er (te verwachten) op jouw website? En wat zijn de verwachtingen over piekbelasting?
  • Triage: hoe ernstig is het als de site even uit de lucht is?

De antwoorden op deze vragen en de bijbehorende kostenanalyse worden samen het hosting advies. Daarbij blijft het ook flexibel: is er op een later moment toch andere capaciteit nodig, dan is een aanpassing altijd mogelijk.

Benieuwd naar het advies voor jouw website en bijbehorende hosting?

Start jouw digitale reis

Realiseer jouw online groei met onze hulp!

Bij Nedfinity is elk project uniek, net als jouw digitale ambities. Laten we beginnen met een gesprek om jouw visie te ontdekken. Samen zetten we de eerste stappen naar online succes.

Renzo Koning
Delen
Naar boven scrollen