Hoe maak je een goede werken-bij omgeving?

Heb jij al een werken-bij omgeving op jouw website? Een werken-bij omgeving is dé plek waar toekomstige collega’s kennismaken met jouw bedrijf en bepalen of jouw bedrijf een interessante werkgever voor hen is - of juist niet. In deze blog geven we je tips hoe je jouw werken-bij omgeving aantrekkelijk maakt en zorgt dat mensen aangemoedigd worden bij jou te solliciteren.

Hoe maak je een goede werken-bij omgeving?

Begin met een goed verhaal

Een goede werken-bij omgeving begint met een goed verhaal. Toekomstige collega’s willen lezen en weten met wat voor organisatie ze te maken hebben. Wat we verstaan onder een goed verhaal? Een verhaal dat klopt. Een goede werken-bij omgeving heeft niks aan halve woorden en loze beloften, daar prikken sollicitanten snel doorheen (en anders wel nadat ze zijn begonnen en vertrekken ze snel). Werk uit wat de kern van jouw bedrijf is en verwoord dit zo aansprekend mogelijk. Deze tekst (mag uiteraard ook in video of andere vorm) die écht bij het bedrijf past, wordt het startpunt van je werken-bij omgeving. Begin vooral niet met de vacatures of direct een call to action ‘Kom bij ons werken!’. Loop niet te hard van stapel en geef potentiële collega’s de gelegenheid om kennis te maken. 

Gebruik visuals 

Visuals, zoals foto’s en video’s, zijn erg belangrijk op een werken-bij omgeving. Met visuals kun je het verhaal dat je wilt overbrengen ondersteunen en zelfs versterken. Zo kun je bijvoorbeeld een sterke video plaatsen die de sfeer van het bedrijf in kaart brengt. Of om het wat goedkoper te houden foto’s die laten zien hoe het er binnen jullie organisatie aan toe gaat (op kantoor, tijdens de pauze, bij de teamuitjes, etc). Laat zien wat het werken bij jouw organisatie inhoudt, en wat het leuk en interessant maakt. Gebruik liever geen stockfoto’s, maar eigen beeldmateriaal. Zo maak je een werken-bij omgeving persoonlijk, menselijk én, daar is-ie weer: echt. 

Laat collega’s vertellen

Toekomstige collega’s willen graag ervaringsverhalen horen over hoe het is om bij jouw organisatie te werken. En dan het liefst van de huidige medewerkers. Dat de werkgever vertelt dat het werken bij het bedrijf hartstikke leuk is, is vanzelfsprekend. Toekomstige collega’s willen dat horen vanaf de werkvloer zelf: is het er dynamisch, hebben collega’s plezier, maar ook zeker of er genoeg uitdagingen zijn. 

Gebruik humor

Dit is een ietwat moeilijke tip. De humor die je gebruikt moet wel echt bij het verhaal en het bedrijf passen. Bij defensie of de Belastingdienst is het bijvoorbeeld niet zo op zijn plaats. Is jouw organisatie toegankelijker en informeler, dan zorgt een beetje humor ervoor dat iemand zich sneller welkom voelt. En dat het verhaal dat je als bedrijf vertelt sympathieker overkomt.

Maak het makkelijk

Solliciteren is niet niks. Mensen vinden het meestal erg spannend. Niet raar, je wil graag dat je goed zit. Zorg er dan ook voor dat kandidaten niet te veel hoeven te doen. Maak het ze makkelijk om de sollicitatiedrempel over te gaan. Laat bijvoorbeeld een duidelijke ‘Solliciteer hier’ knop zien. Om vervolgens alleen het broodnodige aan gegevens op te vragen in een contactformulier. Ook is het slim om te laten zien met wie ze contact zullen hebben en wanneer ze een reactie kunnen verwachten. Zo neem je een hoop onzekerheid weg bij je toekomstige collega. Dit doe je overigens ook door een FAQ op te nemen in je werken-bij omgeving. Toekomstige collega’s kunnen tussen de FAQ alvast antwoorden vinden op hun mogelijke vragen.

Persoonlijk dus, een verhaal dat klopt, medewerkers laten spreken, misschien wat humor en natuurlijk het makkelijk maken van het sollicitatieproces zijn een paar stappen voor een goede werken-bij omgeving. Benieuwd hoe wij dat hebben gedaan? Je vindt onze werken-bij omgeving hier. Mocht je interesse hebben in een werken-bij omgeving, maar nu nog niet de mogelijkheden hebben op jullie site, dan bouwen wij deze graag voor je. Eerder maakten we onder andere werken-bij omgevingen voor Countus, NedfinitySunecoTriolight en CKV Advocaten

Start jouw digitale reis

Realiseer jouw online groei met onze hulp!

Bij Nedfinity is elk project uniek, net als jouw digitale ambities. Laten we beginnen met een gesprek om jouw visie te ontdekken. Samen zetten we de eerste stappen naar online succes.

Renzo Koning
Delen

Naar boven scrollen