Tot 30% meer conversies en omzet!

Het belang van Server Side Tagging

Ontdek het belang van server side tagging. Leer hoe deze techniek bedrijven helpt om privacybescherming te verbeteren, data-analyse te optimaliseren en websites sneller te maken. Lees verder om te ontdekken hoe server side tagging tot wel 30% meer conversies en omzet kan zorgen.

Het belang van Server Side Tagging

Met de groeiende bezorgdheid over privacy en gegevensbescherming, worden bedrijven gedwongen hun online marketingstrategieën aan te passen aan een veranderend landschap. Een van de beste aanpakken hiervoor? Het inzetten van server side tagging (SST). SST biedt talrijke voordelen voor ondernemingen: van verbeterde privacybescherming tot accuratere gegevensanalyse en zelfs een boost in websnelheid.

Wat is Server Side Tagging?

Simpel gesteld, server side tagging verplaatst de verwerking van gebruikersgegevens van de client-side (de webbrowser van de gebruiker) naar de server-side. Dit betekent dat bedrijven een fijnmaziger controle over de verzameling en het delen van data met derden krijgen.

Voordelen van Server Side Tagging

  1. Verbeterde privacy en AVG-Compliance: Volledige controle over dataverzameling helpt bedrijven gemakkelijker te voldoen aan privacywetgeving zoals de AVG.
  2. Verhoogde datakwaliteit en nauwkeurigheid: Minder verlies van trackinggegevens door adblockers of cookiebeperkingen, wat kan resulteren in een tot 30% verbetering in conversies en omzet.
  3. Verbeterde Websiteprestaties: Minder client-side scripts verbeteren de laadsnelheid en gebruikerservaring van websites aanzienlijk.

Implementatie van Server Side Tagging

  1. Evaluatie van huidige trackingbehoeften: Start met een grondige beoordeling van de huidige datatracking.
  2. Opzetten van een Server Side omgeving: Kies een SST-platform dat aansluit bij jouw bedrijfsbehoeften en privacyvereisten.
  3. Migratie van tags: Verplaats bestaande client-side tags naar de server-side, wat inzicht in dataverwerking vereist.
  4. Testen en optimaliseren: Een essentiële stap om ervoor te zorgen dat alle gegevens correct worden verzameld.

Conclusie

Server side tagging is een cruciale stap voorwaarts voor bedrijven die hun online marketing willen verbeteren, terwijl ze voldoen aan privacyregelgeving en de websiteprestaties optimaliseren. Het is tijd voor verandering.

Behaal tot 30% meer conversies en inkomsten. In het huidige digitale tijdperk, waarin third-party cookies langzaam verdwijnen, biedt server side tagging een weg vooruit. Met de juiste strategie en implementatie kan het een gamechanger zijn voor jouw marketinginspanningen, waardoor je niet alleen efficiënter adverteert maar ook jouw online aanwezigheid versterkt.

Het zelf hosten van een server side omgeving kost minimaal €120,- p/m. Doordat wij dit met partners doen die deze resources groot inkopen kunnen we dit al vanaf €22,- p/m aanbieden. (750.000 requests en 3 servers) Wij kunnen ook de volledige configuratie in tagmanager verzorgen. Mocht je meer willen weten hierover plan dan een kennismakings gesprek in.

Verhoog je conversies en omzet tot 30%

Meer weten over Server Side Tagging?

Elke klant is uniek. Om een goede inschatting te geven hoeveel tijd er gaat zitten in de configuratie van Server Side Tagging in tagmanager, plan je hieronder gemakkelijk een kennismakingsgesprek.

Renzo Koning
Delen

Naar boven scrollen