Dit wil je weten over werken bij-pagina’s

De meerwaarde van employer branding voor jouw vacaturepagina

Heeft jouw organisatie moeite met het vinden van geschikte nieuwe medewerkers? Toekomstige werknemers oriënteren zich vooral online. 'Welke indruk maakt het bedrijf, wat is de sfeer en wie worden mijn toekomstige collega’s?' Met een duidelijke employer branding maak je online het verschil. Door op een uitgebreide werken bij-pagina aandacht te besteden aan relevante onderdelen en onderwerpen van jouw organisatie, maak je het voor potentiële medewerkers makkelijker om je te vinden. En met een conceptmatige aanpak wordt jouw website een optimale recruitment tool. Hoe richt je zo’n pagina voor vacatures in en waar moet je verder aan denken? Op deze pagina lees je daar meer over.

De meerwaarde van employer branding voor jouw vacaturepagina

Waarom alleen een pagina met vacatures niet meer voldoende is

Met het huidige aanbod openstaande vacatures is het niet meer genoeg om alleen jouw vacatures te laten zien. Kandidaten hebben volop keuze en selecteren op meer dan alleen de vacature zelf. Daarom is het slim en zinvol een uitgebreidere pagina in te richten, zodat je met aanvullende informatie een goed beeld van jouw organisatie kan geven en een kandidaat een goed beeld krijgt van het werken bij jouw organisatie.

Een aparte werken bij-omgeving? Niet altijd noodzakelijk

Soms is het opzetten van een werken bij-pagina binnen een aparte omgeving aan te raden. Je kiest dan voor een volledig aparte url: www.werkenbijjouworganisatie.nl om de - vaak moeilijker in te vullen - vacatures onder de aandacht te brengen.

Toch is het opzetten van een aparte website niet altijd nodig. Als jouw website technisch op orde is en je een beperkt aantal openstaande vacatures hebt, kun je prima kiezen voor een uitbreiding van jouw bestaande url. Deze richt je dan in als pagina (www.jouworganisatie.nl/werkenbij) of als subdomein (werkenbij.jouworganisatie.nl). Deze opties als uitbreiding van jouw bestaande website hebben zo hun eigen voordelen. Je wordt niet je eigen concurrent als het gaat om merkgerichte zoektermen. Met backlinks en zoektermen kan je clusteren en gericht meten binnen het domein.

Heb je een Umbraco website, dan zit het in ieder geval goed met de techniek. Ook is dit systeem flexibel genoeg om de werken bij-pagina optimaal in te richten. En het beheer voer je gewoon uit binnen dezelfde CMS omgeving.

Collega’s, cultuur en foto’s: aandachtspunten bij het inrichten van een werken bij-pagina

Naast de inhoud van een functie, zijn bedrijfseigen elementen op de werken bij-pagina minstens zo belangrijk. Jouw toekomstige medewerker wil graag meer weten over de werkplek. Met welke collega’s ga ik samenwerken? In wat voor soort bedrijfscultuur kom ik eigenlijk terecht? Ga ik werken voor 1 of meerdere opdrachtgevers? (En bij meerdere opdrachtgevers: welke zijn dat dan?) Zijn er bepaalde programma’s die interessant zijn om mee te werken? Door stapsgewijs antwoord te geven op deze vragen, geef je een duidelijk beeld als het gaat om sfeer en type werkplek. Zo werk je aan je eigen optimale employer branding.

TIP Houd als rode draad in gedachten: welke informatie zou ik als kandidaat graag willen zien?

Last but not least: gebruik je eigen foto’s? Super! Dan komt de merkbeleving van jouw organisatie bij potentiële medewerkers helemaal tot leven.

Vergeet de FAQ over vacatures niet

Zoals gezegd, toekomstige medewerkers willen graag weten waar ze mogelijk terecht gaan komen. Voor een duidelijk beeld over het werk dat gedaan moet worden, maak je de vacaturetekst. Daarnaast geef je op de pagina alvast een sfeerimpressie van jouw organisatie. En dan zijn er nog een aantal praktische vragen, zoals vragen over werktijden, thuiswerkmogelijkheden en opleidingsmogelijkheden. Deze praktische zaken zijn waarschijnlijk organisatiebreed ingericht. Voor dit type vragen, kies je voor een FAQ element. Dat scheelt tijd en moeite voor zowel jouzelf als voor de kandidaat.

Externe koppelingen voor jouw werken bij-pagina

Heb je veel vacatures open staan en krijg je dagelijks meerdere sollicitaties binnen? Dan is een koppeling met een ATS, applicant tracking system, een goed idee. Binnen Umbraco is de OTYS koppeling daar heel geschikt voor. Het scheelt veel tijd die je anders aan extra administratie kwijt zou zijn.
En wil je meer bereik met jouw werken bij-pagina’s? Zet dan ook online marketing in. Bij Nedfinity laten we je ook graag zien hoe dat kan voor jouw werken bij-pagina.

Ook aan de slag met jouw vacaturepagina’s?

Bij Nedfinity hebben we ervaring met het maken van een aparte website voor vacatures en met het maken van een vacaturepagina binnen een bestaande website. Eerder maakten we onder andere werken-bij omgevingen voor Countus, Nedfinity, Suneco, Triolight en CKV Advocaten

We laten het je graag zien tijdens een kennismakingsgesprek.

Start jouw digitale reis

Realiseer jouw online groei met onze hulp!

Bij Nedfinity is elk project uniek, net als jouw digitale ambities. Laten we beginnen met een gesprek om jouw visie te ontdekken. Samen zetten we de eerste stappen naar online succes.

Renzo Koning
Delen

Naar boven scrollen