Headless e-commerce.

Een webshop bestaat uit een front end en een back end. De voorkant wordt vaak vergeleken met het hoofd. Headless e-commerce betekent eigenlijk gewoon de splitsing van de front end en back end van je webshop. Van oudsher gebruiken e-commerce websites één systeem, waarbij de voorkant en achterkant gelijktijdig worden uitgevoerd. Het kan e-commerce makkelijker maken, omdat je hier alles kunt regelen.

Maar er zijn steeds meer bedrijven die kiezen voor Headless omdat je hierdoor bijvoorbeeld betere seo- en snelheidsprestaties kunt behalen. Met headless kun je, ten opzichte van een totaaloplossing, de beste software voor elk doel kiezen. Dus om je e-commerce back end van stroom te voorzien, kun je kiezen voor Shopify Plus en om je inhoud en gebruikersinterface te beheren, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een CMS oplossing die is ontworpen voor contentbeheer (zoals Umbraco). Op deze manier gebruik je het juiste platform waar het voor gemaakt is. Je hoeft alleen voor elke functie de beste software te gebruiken, dus bijvoorbeeld Shopify Plus voor de e-commerce back end en Umbraco als content management systeem.

Voordelen van Headless e-commerce.

Oneindige ontwerpmogelijkheden: met een headless oplossing hoef je geen concessies te doen aan het ontwerp. Je kunt het ontwerp dus net zo maken als jij het voor ogen hebt. Zo maak je de ultieme online ervaring voor je klanten.

Razendsnelle prestaties: met een ultieme oplossing kunnen zowel je CMS als je backend erg snel werken, wat natuurlijk fantastisch is voor de online beleving van je klanten. Je CMS is dan dus ontworpen waar het voor bedoeld is, en dit zonder de website te vertragen.

Andere specifieke inhoud: Omdat je hebt besloten de front- en backend-ondersteuning te scheiden, kun je een echt flexibel CMS-systeem kiezen dat is ontworpen om jouw inhoud te beheren. Content-gestuurde systemen zijn over het algemeen gemakkelijker te gebruiken en flexibeler voor toekomstige pure ontwerp- of UI-gerelateerde updates.

Klaar voor de toekomst: Kiezen voor een ontkoppelde/koploze oplossing betekent meer flexibiliteit aan beide kanten van het spectrum. Updates maken aan de front end of back end is gemakkelijker omdat ze gescheiden zijn.

Shopify regelt de e-commercekant, zodat jij dat niet hoeft te doen: wanneer je Shopify Plus gebruikt, heb je een van de beste beschikbare e-commerceoplossingen gekozen en hoef je deze niet helemaal opnieuw op te (laten) bouwen. Het is gebaseerd op jarenlange beste ervaring en beheert jaarlijks miljarden verkopen.

Klanten over ons.

Nedfinity wordt beoordeeld met gemiddeld 5 sterren van de 5

Wil jij ook online scoren?.

Ieder project is uniek. Het begint allemaal met een goed gesprek. Binnenkort eens kennismaken?

Renzo Koning

Directeur

+31 38 453 8347
[email protected]

Naar boven scrollen