Migreren van Lightspeed naar Shopify

Wil jij een succesvolle Lightspeed migratie naar Shopify?

Heb je een webshop in Lightspeed en ben je op zoek naar een beter alternatief? Nedfinity wijst je graag op Shopify, het wereldwijde snelst groeiende en goed presterende verkoopplatform voor webshopeigenaren.

Met Shopify kun je de verkoop en groei van jouw webshop maximaliseren. Wij helpen je met een veilige en zorgeloze lightspeed migratie van alle order data, klant data, producten etc. van Lightspeed naar Shopify

Daarnaast gaan we ook graag aan de slag met de optimalisatie van jouw webshop zodat de nieuwe webshop nog meer conversies opleverd.

Wat kost een lightspeed migratie?

De kosten van de migratie van Lightspeed naar Shopify hangen onder andere af van de data die je wilt importeren.

Migratie in de praktijk

Aan de slag met Shopify

Als je nu een webshop in Lightspeed hebt, is de kans groot dat je tegen de beperkingen van het systeem aanloopt. Bij een vergelijking tussen Lightspeed en Shopify wordt duidelijk dat de mogelijkheden bij Shopify veel flexibeler en uitgebreider zijn. Shopify biedt meer opties in de vormgeving, bijvoorbeeld om thema’s te combineren en om thema’s op maat aan te passen. Ook heeft Shopify een uitgebreider aanbod apps, waardoor je onderdelen als voorraadbeheer kunt optimaliseren en makkelijker koppelingen met social media en marketplaces kunt realiseren. Voor een vast bedrag per maand weet je bij Shopify precies waar je aan toe bent en heb je toegang tot een veilige en snelle webshop met de nieuwste technieken. Migreren van Lightspeed naar Shopify doen we bij Nedfinity via onderstaand stappenplan.

Stap 1

Data export vanuit Lightspeed

Data zoals producten, klanten, orders, categorieën en afbeeldingen wil je natuurlijk graag meenemen naar je nieuwe Shopify webshop omgeving. Na een zorgvuldige voorbereiding maken we een export van benodigde data uit Lightspeed.

Lightspeed migratie Shopify
Lightspeed Data Import In Shopify

Stap 2

Data import in Shopify

De data uit Lightspeed wordt geïmporteerd in Shopify. In sommige gevallen zijn handmatige aanpassingen nodig. Vanuit onze migratie-ervaring weten we precies wat de aandachtspunten zijn. Met hulp van een bestaande Shopfiy app zorgen we voor een snelle en efficiënte overstap.

Stap 3

Optimalisatie in Shopify

Op basis van het bestaande ontwerp van jouw webshop in Lightspeed gaan we aan de slag met optimalisatie van het design. We maken hiervoor gebruik van een technische analyse, gebaseerd op gebruikerservaringen. Vanuit deze user experience voeren we optimalisaties in het design door. Daarnaast voeren we een SEO optimalisatie door. Vanuit de bestaande url opbouw en structuur wordt een migratieplan gemaakt. Zo worden de belangrijkste pagina’s zichtbaar en meegenomen, zodat deze hun waarde behouden. Ook stellen we de redirects in, zodat bezoekers op de juiste plek in de webshop uitkomen. Met als resultaat een goed converterende en succesvolle Shopify webshop

Optimalisatie In Shopify
Configuratie Naar Shopify Apps

Stap 4

Configuratie naar Shopify apps

Met de juiste koppelingen en apps kan je jouw Shopify webshop optimaal beheren. Nedfinity selecteert en configureert de apps die je nodig hebt voor jouw Shopify webshop. Daarbij houden we uiteraard rekening met beschikbaar budget en gewenste toepassingen. Ook realiseren we maatwerk waar nodig.

Stap 5

Testen, controleren en monitoren

Voordat jouw Shopify webshop wordt opgeleverd, doen we nog een uitgebreide controle. Naast het testen van de technische functionaliteiten doen we een check voor het grafisch design en voor de page speed voor Google. Na oplevering kunnen we de webshop monitoren en bijdragen aan continue optimalisatie voor SEO en gebruikers. En heb je toch nog vragen? Onze specialisten zijn altijd voor support voor je beschikbaar.

Testen Controleren En Monitoren
Overstappen Van Lightspeed Naar Shopify

Overstappen van Lightspeed naar Shopify: 7 voordelen

Je merkt de beperkingen van Lightspeed en wilt de volgende voordelen van Shopify benutten:

  1. Shopify biedt webshops die ook mobiel responsive zijn
  2. Shopify biedt heel veel handige functionaliteiten via de app store
  3. Het thema voor de vormgeving van jouw webshop is binnen Shopify op maat te maken
  4. Shopify functionaliteiten voor voorraadbeheer en betalingen zijn duidelijk en overzichtelijk in Shopify
  5. Shopify heeft een flexibele editor en is super gebruiksvriendelijk
  6. Shopify neemt updates automatisch mee voor jouw webshop
  7. Met Shopify heb je toegang tot een veilige, up to date en seo geoptimaliseerde webshop

Klanten over ons

Wij worden beoordeeld met een gemiddeld van 5/5 sterren

Ben je toe aan de volgende stap met jouw webshop?

Succesvol overstappen naar Shopify?

Bij Nedfinity is elk project uniek, net als jouw digitale ambities. Plan nu een afspraak met onze Shopify expert en we helpen je zo goed mogelijk op weg.

Teun van Olst
Naar boven scrollen