WooCommerce migreren naar Shopify

Wil jij een succesvolle WooCommerce migratie naar shopify?

Voor veel mensen is een Woocommerce webshop migreren naar Shopify een hele uitdaging. Nedfinity is hierin gespecialiseerd en helpt jou hiermee graag verder.

Wij verzorgen jouw Woocommerce migratie op een veilige én snelle manier.

Alle data (denk aan producten, orders, klanten) importeren wij van Woocommerce naar Shopify. Als we dan toch bezig zijn, adviseren we je ook gelijk op het gebied van website verbeteringen. Dit zodat jouw nieuwe webshop nóg meer conversies gaat opleveren!

Wat kost het?

De kosten van de WooCommerce migratie naar Shopify zijn afhankelijk van welke data je allemaal wil importeren.

WooCommerce vs Shopify

WooCommerce vs Shopify: een tweestrijd tussen twee veel gebruikte e-commerce platformen in de wereld. Het kiezen tussen deze twee e-commerce platformen is niet altijd makkelijk. Daarom hebben we de verschillen tussen beide platformen op een rijtje gezet, om ze goed met elkaar te kunnen vergelijken.

Wat is het verschil tussen WooCommerce en Shopify?

Voordat we WooCommerce en Shopify met elkaar gaan vergelijken, is het belangrijk om de basisprincipes van beide platformen te bespreken en uit te leggen op welke manier ze zich van elkaar onderscheiden.

Shopify is een alles-in-één, Cloud-gebaseerd e-commerce platform (Een Saas oplossing) waarmee je gemakkelijk een online winkel kunt maken, betalingen kunt accepteren en je voorraad kunt beheren, allemaal vanaf één platform. Shopify is volledig gehost en beveiligd en met dit platform hoef je je geen zorgen te maken over alle technische aspecten van het beheer en onderhoud. 

WooCommerce is een open-source eCommerce plugin gebouwd voor WordPress. Hiermee kun je zelf een webshop maken en beheren. WordPress is wereldwijd het populairste content management systeem (CMS) en staat bekend als eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Met WooCommerce heb je, dankzij het open-source karakter, de mogelijkheid elk aspect van je winkel aan te passen met plugins en extenties die je kunt installeren.

Nu we het verschil qua basisprincipes weten, kunnen we de voor- en nadelen van beide platforms gaan bespreken.

Shopify voor- en nadelen

Shopify voordelen:

 • Sterk geoptimaliseerde gebruikerservaring: binnen een uur kan je eigen webshop al live zijn
 • Shopify regelt de hosting, beveiliging en betaling. Geen zorgen dus over prestaties, back-ups, compatibiliteitsproblemen of over het installeren of bijwerken van de software
 • Groot aanbod stijlvolle thema’s en apps om je webshop uit te breiden
 • Multichannel integration: ingebouwde functie waardoor je je product kunt promoten en verkopen op andere kanalen zoals Amazon, Facebook, eBay en Pinterest
 • Vaste kosten per maand

Shopify nadelen:

 • Als gehost platform kun je alleen wijzigingen aanbrengen die Shopify toestaat, waardoor je beperkte controle over je website hebt
 • Wil je je Shopify winkel uitbreiden, dan ben je beperkt tot de add-ons en software die Shopify toestaat
 • Bij het uitbreiden van je webshop kunnen de kosten hoger oplopen

 

WooCommerce voor- en nadelen

WooCommerce voordelen:

 • Totale controle over de functionaliteit en het design van je website
 • De uitbreidbaarheid: duizenden extensies en plug-ins toe te voegen vanwege open-source karakter. Je kunt zelfs aangepaste codes toevoegen aan een WooCommerce winkel.
 • WooCommerce is eenvoudig én gratis te installeren op WordPress
 • Dankzij de Yoast plugin is WooCommerce ook geoptimaliseerd voor SEO

WooCommerce nadelen:

 • Zelf hosting, beveiliging en onderhoud regelen
 • Niet beginners-vriendelijk: WordPress en WooCommerce hebben een leercurve
 • Vereist een meer hands-on beheer van je website

Moet ik overstappen van WooCommerce naar Shopify?

De vraag of je moet overstappen van WooCommerce naar Shopify is afhankelijk van jouw vaardigheden en voorkeur.

Met Shopify heb je alles in één en heb je geen specialistische technische kennis nodig. Je kunt het gemakkelijk gebruiken zonder iets te installeren en je kunt snel een online winkel lanceren. Zolang je geen ontzettend ingewikkelde producten verkoopt, of een geheel op maat gemaakte winkelervaring wilt ontwerpen, dan is Shopify de beste optie voor jou.

Wil je alle controle over jouw webshop hebben en deze geheel naar jouw wensen inrichten? Dan is WooCommerce meer iets voor jou. WordPress en WooCommerce hebben echter een leercurve en zijn niet echt beginners-vriendelijk. Je hebt hier dus wel al wat technische kennis voor nodig.

Waarom kiezen voor Shopify?

Omdat Shopify een echt webshopsysteem is met veel functionaliteit. Wij hebben al onze WooCommerce klanten 2 jaar geleden bijna allemaal over gezet naar Shopify. Waarom? Omdat wij helemaal klaar waren met de onoverzichtelijke en niet gebruiksvriendelijke beheer omgeving van WooCommerce en onduidelijke systeemupgrades welke keer op keer voor verborgen kosten zorgden welke wij eigenlijk niet konden door berekenen aan onze klanten.

Shopify is een Saas oplossing en hierdoor krijg je gewoon een kant en klare website voor een vaste maandelijkse prijs. Een website die altijd werkt en super snel is. Updates worden door Shopify automatisch doorgevoerd. Dit voorkomt dus de ergernis die je bij WooCommerce hebt nadat er betaalde updates moeten worden gedaan en de helft van de plugins niet goed meer werken.

Stap 1

WooCommerce migreren naar Shopify

In slechts een paar uur migreren wij alle winkeldata zoals producten, klanten, orders, categorieën, plaatjes, en nog veel meer naar het beste e-commerce platform ter wereld. Dit doen we middels een bestaande Shopify app, waardoor we de WooCommerce migratie voor een relatief lage prijs kunnen aanbieden.

Shopify banner
Taken

Stap 2

Analyse wat er beter kan

Met diverse software omgevingen analyseren wij het productaanbod, de doelgroep en de bestaande gebruikerservaring van de oude webshop. Dit doen we onder andere met een heatmap systeem, waarmee direct inzichtelijk wordt wat er wel en niet goed gaat op de oude webshop. Met die resultaten creëren we een conversie geoptimaliseerde blauwdruk van de nieuwe webshop.

Stap 3

Grafische vormgeving van je webshop

Naar aanleiding van de technische UX analyse maken we, indien nodig, een aangepast ontwerp. Dit zodat dat de nieuwe Shopify webshop nog meer conversies gaat opleveren in de toekomst.

Shopify Ambert
Inrichten Configureren

Stap 4

Configureren van Shopify

Alle configuratie van WooCommerce nemen wij over en verbeteren wij in Shopify. Denk aan algemene configuratie, installatie van benodigde extra Shopify apps om de functionaliteit te optimaliseren en eventueel maatwerk, indien nodig.

Stap 5

SEO optimalisatie en url redirects

Een analyse op de bestaande WooCommerce webshop wordt uitgevoerd door onze SEO specialisten. Ze doen een concurrentieonderzoek en analyseren de huidige URL opbouw en structuur. Vervolgens maken zij een migratieplan dat ervoor zorgt dat de belangrijkste pagina’s hun waarde blijven houden. Een URL migratie wordt doorgevoerd, zodat de nieuwe webshop minstens evengoed of zelfs beter gaat presteren in Google.

Groei
Ranking

Stap 6

Testen, livegang en Support

Voordat de webshop wordt opgeleverd besteden wij extra aandacht aan het goed testen van de nieuwe Shopify omgeving. We checken of alles er grafisch perfect uit ziet en of de webshop technisch goed functioneert. En uiteraard of de pagespeed test goed is in Google.

Wanneer de webshop online gaat monitoren we de webshop met verschillende software op veiligheid, downtime en seo optimaisatie.

Daarnaast staat ons support team voor je klaar. Mochten er ondanks het gebruiksvriendelijke Shopify systeem toch nog vragen zijn dan helpen zij je graag verder.

Klanten over ons

Wij worden beoordeeld met een gemiddeld van 5/5 sterren

Ben je toe aan de volgende stap met jouw webshop?

Succesvol overstappen naar Shopify?

Bij Nedfinity is elk project uniek, net als jouw digitale ambities. Plan nu een afspraak met onze Shopify expert en we helpen je zo goed mogelijk op weg.

Teun van Olst
Naar boven scrollen