SharpSpring marketing automation tips

Als full service internet bureau zetten wij voor online marketing al jaren SharpSpring marketing automation in bij klanten. Zo verzamel je door de tijd heen handigheidjes die je in staat stellen meer uit het systeem te halen. Hier vind je enkele van onze tips voor SharpSpring marketing automation. 

SharpSpring marketing automation tips

Pagina URL meesturen bij verzending van een formulier

Bij formulieren die op meerdere pagina’s worden gebruikt, is het handig om te weten op welke pagina dit formulier is ingevuld. Allemaal unieke formulieren opzetten is erg bewerkelijk en ook onnodig. Je kunt de javascript formuliercode die je gebruikt op de om het formulier te plaatsen iets aanpassen. 

Met deze 'URL data' kun je in jouw workflows ook filtering instellen. Zo kun je afhankelijk van de URL automatisering toepassen en hoef je niet voor iedere uitzondering een aparte workflow in te stellen

De formuliercode om het formulier op de pagina te plaatsen voorzie je van een extra stukje code om de URL mee te sturen én je dient de unieke ID van het formulier op te geven in het script. Hier vind je de volledige beschrijving.

Whitepaper meteen meesturen met de mail

Door de tijd heen hebben wij verschillende setups gebruikt voor het versturen van whitepapers (een whitepaper is een document met waardevolle informatie die een bezoeker kan ontvangen na het invullen van een kort formulier). Eerst ontving de bezoeker na het invullen van het formulier, een mail met een link naar de whitepaper. Als gauw bleek dat dit voor een deel van de geïnteresseerden net een stap te ver was. Daarom voegen we de whitepapers nu vrijwel altijd als bijlage toe bij de e-mail.

SharpSpring Progressive fields

Een mooie functie is het inzetten van ‘progressive fields’ bij het aanmaken van een formulier in SharpSpring. Dit betekent dat je bepaalde velden aan het formulier toevoegt, die enkel getoond worden wanneer de waarden voor een ander formulierveld bekend zijn. Is in SharpSpring bijvoorbeeld het veld met voornaam, achternaam, telefoonnummer en bedrijfsnaam bekend, dan vervangt SharpSpring één van deze velden door de door jouw opgegeven ‘progressive fields’. Bijvoorbeeld de functietitel van de bezoeker of zijn of haar interesses. Hiermee zorg je ervoor dat de invulformulieren niet te lang worden. En kun je toch de dataset van je cliënten stapsgewijs uitbreiden. 

Custom CSS voor formulieren

Als websitebouwers willen wij natuurlijk dat formulieren er fancy uitzien en binnen de stijl van de website passen. Daarom kiezen wij er eigenlijk altijd voor om de formulieren vanuit SharpSpring in te laden en deze te voorzien van ons CSS script. Zo blijft de look & feel naadloos in lijn met de website en behoud je alle voordelen van de software formulieren vanuit SharpSpring, zoals de eerder genoemde ‘progressive fields’. Je kunt bij het formulier de externe URL van het CSS script opgeven.  

Zelf een afspraak laten inplannen

Dit is wel één van onze favorieten. Door jouw agenda, bijvoorbeeld Microsoft Outlook of Google Workspace Calendar te koppelen met SharpSpring, weet SharpSpring welke tijdvakken in jouw agenda beschikbaar zijn. Zie hier het voorbeeld van Renzo zijn agenda. Zo kunnen relaties zelf een agenda afspraak inplannen via het linkje in de e-mail handtekening. Er volgt meteen een bevestigings e-mail naar beide personen en de afspraak staat in je agenda ingepland met een videocall link. Super handig! Nu moet de data en tijd formatting nog even in de Europese / Nederlandse notatie. Gelukkig wordt daar door de mensen van SharpSpring aan gewerkt en dit zal binnen afzienbare tijd live gaan. 

Meer weten?

Weten hoe je meer uit jouw marketing automation kunt halen of wil je marketing automation inzetten? Neem dan contact op met Renzo Koning en vul onderstaand formulier in. 

Start jouw digitale reis

Realiseer jouw online groei met onze hulp!

Bij Nedfinity is elk project uniek, net als jouw digitale ambities. Laten we beginnen met een gesprek om jouw visie te ontdekken. Samen zetten we de eerste stappen naar online succes.

Renzo Koning
Delen
Naar boven scrollen