Adverteren op TikTok

TikTok ken je ongetwijfeld, al is het alleen maar van naam. Het is in ieder geval één van de snelst groeiende social media platformen, populair onder jongeren en ook steeds meer ontdekt door de nét iets oudere generatie. Dankzij die groei binnen meerdere doelgroepen is TikTok ook een interessant verkoopkanaal geworden. Hoe benut je TikTok voor jouw organisatie? Hier vind je een overzicht van de mogelijkheden.

Adverteren op TikTok

Hoe werkt TikTok?

In het kort: op TikTok maak en bekijk je korte video’s. Hoe grappiger, gekker en unieker, hoe beter. TikTok gebruikers zijn dan ook dol op originele en speelse content. Je vindt op het platform een bonte mix van comedy, playback, live zang en actualiteit. Veel video’s zijn bedoeld om te lachen, maar ook serieuze onderwerpen komen aan bod. Een TikTok duurt minimaal 3 seconden en na de recente update maximaal 10 minuten. Waar de app eerst vooral door jongeren gebruikt werd, wordt het platform inmiddels ook gevonden door de iets oudere generatie. En omdat de advertentie opties voor TikTok nog relatief nieuw zijn, geeft dat volop kansen! Er is nog weinig concurrentie, de tarieven zijn te overzien en de mogelijkheden zijn veelzijdig. Dat zorgt ervoor dat TikTok ook voor jouw bedrijf interessante verkoopkansen biedt. Alles wat je nodig hebt, is een business account voor TikTok.

Kies voor originele content

De kracht van TikTok is de originaliteit. Op het platform wisselen de trends en trending hashtags in rap tempo. Wil je meedoen op TikTok, dan is het belangrijk om origineel te blijven. TikTok helpt je daarmee via het business account, waar je bijvoorbeeld de Creative Hub vindt. Hierin vind je allerlei creatieve voorbeelden en suggesties van andere accounts. TikTok helpt je hiermee aan inspiratie, zodat jij zelf makkelijker aan de slag kan met eigen trends voor jouw bedrijf en doelgroep.

Nog volop kansen met organisch bereikt

Met die originele en verrassende content stijgt het bereik vrijwel vanzelf. TikTok biedt met de For You-pages een nieuwe manier om bereik te realiseren. Bij For You geeft de app suggesties aan gebruikers. Waar andere social media advertenties de suggesties baseren op eerdere interesses en interesses van vrienden, zijn de suggesties van TikTok juist gericht op nieuwe accounts om te volgen. En daarmee krijg je bij de vermelding op For You de mogelijkheid om een nieuwe doelgroep te bereiken. Ook handig: binnen jouw account is het makkelijk om links naar jouw website of webshop plaatsen. En het is binnen jouw TikTok account eenvoudig om koppelingen met jouw andere social media te maken. Daarmee weet jouw doelgroep je altijd makkelijk te vinden.

Ga jij adverteren op TikTok?

Ga je adverteren op TikTok dan is het belangrijk dat je ook hier originele content gebruikt. Geen gladde advertentie video, maar eigen TikToks die je vervolgens als advertentie inzet. Daarmee laat je jouw advertentie oprecht aanvoelen en creëer je geloofwaardigheid bij de doelgroepen. Via de Business Manager kies je de TikTok advertentievorm die het beste bij jouw merk past. In de advertentie video's heb je ook de mogelijkheid te linken naar jouw website of webshop.

Haal het maximale uit Shopify met Tiktok Shopify

Ook Shopify ziet de meerwaarde van verkopen via social media en is een samenwerking met TikTok aangegaan. Heb jij een Shopify webshop? Dan heb je de mogelijkheid om TikTok te integreren. Met deze Shopify integratie kan je advertentievideo’s creëren, de resultaten monitoren en zo je verkoop opschroeven.

Meer weten over adverteren op TikTok of andere social media?

De online marketing experts van Nedfinity staan voor je klaar. Maak hier jouw afspraak met Renzo, online marketing expert bij Nedfinity.

Start jouw digitale reis

Realiseer jouw online groei met onze hulp!

Bij Nedfinity is elk project uniek, net als jouw digitale ambities. Laten we beginnen met een gesprek om jouw visie te ontdekken. Samen zetten we de eerste stappen naar online succes.

Renzo Koning
Delen
Naar boven scrollen