Wat is er nieuw in Umbraco 8?

Dat wij fan zijn van het CMS Umbraco is zeker geen geheim. En dat wij enthousiast zijn over de nieuwste versie, steken wij niet onder stoelen of banken. Umbraco 8 is uit en wij vertellen als Umbraco Certified Gold Partner wat je kunt verwachten van de nieuwste versie van dit Content Management Systeem.

Wat is er nieuw in Umbraco 8?

What’s new in Umbraco 8?

Gebruiksvriendelijker, overzichtelijker, sneller en meer. Er zijn drie grote verschillen ten opzichte van eerdere versies. Content beheren wordt gemakkelijker, er zijn veranderingen in de code en meertalige websites kunnen simpeler vergeleken worden. We zullen je in het kort uitleggen wat dit precies inhoudt. Ben je er klaar voor?

Gemakkelijker je content beheren 

Umbraco noemt het: Infinite Editing. Je werkt bij een pagina niet meer op verschillende tabbladen, maar kunt alles in één overzicht zien en bewerken. 

Daarnaast kun je afbeeldingen meteen uploaden bij de content. Wanneer je in vorige versies een afbeelding aan je pagina wilde toevoegen, kreeg je een ander scherm waarin je deze afbeelding kon uploaden. In Umbraco 8, kun je met het toevoegen van media gewoon op dezelfde pagina blijven, zodat je workflow niet wordt verstoord. Het switchen tussen pagina’s is dus voorbij en zo kun je nóg sneller in Umbraco werken. Als Umbraco Certified Gold Partner weten wij precies hoe je Umbraco optimaal in kunt richten.

Veranderingen in de code

De code opbouw in Umbraco 8 is anders dan bij voorgaande versies. Dit houdt in dat de code is opgeschoond en dat developers nu nog efficiënter met Umbraco kunnen communiceren en bepaalde standaarden beter kunnen volgen. Daarnaast kunnen developers nu de meest up-to-date technologie beter toepassen, wat natuurlijk ook voor jou als klant interessant is.

Meertaligheid

Yes! Vanaf nu kun je content in verschillende talen op dezelfde pagina beheren. Er hoeft dus geen aparte webpagina meer te worden aangemaakt voor andere talen en het is nu zelfs mogelijk om pagina’s naast elkaar te bewerken, wat het een stuk gemakkelijker maakt om pagina’s te vergelijken en dus te vertalen.

Daarnaast is het nog steeds mogelijk om voor een meertalige website verschillende website-structuren te gebruiken, wat inhoudt dat de layout verschillend is. Je kunt je hierbij windows verkenner voorstellen, waarbij iedere hoofdmap een taal is.

Welke manier wordt toegepast, hangt af van het project en de wensen van de klant. Wij helpen je met het kiezen van de beste invulling voor jouw situatie.

Hoe past Nedfinity Umbraco 8 toe?

In de nieuwste versie van Umbraco is er de mogelijkheid om zelf modules toe te voegen en aan te passen. Om het voor onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij binnen Umbraco 8 verschillende modules opgezet. Onder deze modules valt onder andere het toevoegen van een Mailchimp inschrijfformulier, het inrichten van een ‘404-errorpagina’ naar stijl van de website en het tonen van een cookiemelding. 

Verder hebben onze developers enkele invoervelden op maat ontwikkeld, om het voor klanten nog gemakkelijker te maken om content in te voeren. Dit helpt de kans op fouten te verkleinen. Een voorbeeld hiervan is een invoerveld voor webadressen, oftewel URL’s, welke controleert of ze wel valide zijn. Dit helpt het opgeven van onjuiste URL’s te voorkomen en daarmee 404 meldingen. 

Meer weten over Umbraco 8? Neem contact met ons op. Als Umbraco Certified Gold Partner kunnen wij je alles over Umbraco vertellen.

Start jouw digitale reis

Realiseer jouw online groei met onze hulp!

Bij Nedfinity is elk project uniek, net als jouw digitale ambities. Laten we beginnen met een gesprek om jouw visie te ontdekken. Samen zetten we de eerste stappen naar online succes.

Renzo Koning
Delen
Naar boven scrollen