Umbraco hosting voor een succesvolle website

Ben je op zoek naar een geschikt CMS om een succesvolle website te maken? Dan kom je Umbraco ongetwijfeld al snel tegen op het web. Wat maakt dit Umbraco systeem dan zo geschikt en hoe zit het met de hosting van een Umbraco website?

Umbraco hosting voor een succesvolle website

Ben je op zoek naar een geschikt CMS om een succesvolle website te maken? Dan kom je Umbraco ongetwijfeld al snel tegen op het web. Er is echter een behoorlijk aantal alternatieven die mogelijk ook bruikbaar zijn. Bijvoorbeeld WordPress. Lees meer over het verschil tussen Umbraco en WordPress.

Wat maakt dit Umbraco systeem dan zo geschikt en hoe zit het met de hosting van een Umbraco website? Dit artikel biedt inzicht, verduidelijkt en rijkt de benodigde handvaten aan om onder meer een passende hosting vorm te kiezen. Nedfinity heeft als Umbraco Partner veel ervaring met Umbraco. 

Wat is Umbraco?

Umbraco is een uitgebreid en gebruiksvriendelijk Content Management Systeem (CMS) waarmee eenvoudige tot omvangrijke websites worden ontwikkeld. Gebruikers zonder technische kennis kunnen eenvoudig de content beheren zonder te hoeven programmeren. Grote bedrijven zoals Microsoft, Peugeot en Red Bull maken gebruik van het open source systeem van deze online grootheid, die veel betaalde varianten overtreft. Meer informatie over Umbraco

Wat is hosting precies?

Het maken van een website is één ding, maar daarmee staat deze nog niet online. Dat is waar hosting om de hoek komt kijken: via een server wordt jouw website verbonden met het internet zodat deze ook daadwerkelijk bereikbaar is. Je huisvest de website daarvoor bij een gastheer: het webhostingbedrijf. Een dergelijk bedrijf beschikt over een grote hoeveelheid servers waarvan de schijfruimte wordt verhuurd. Je maakt daarbij feitelijk gebruikt van de opslag, rekenkracht en het geheugen van de server.

Waarom Umbraco hosting?

Met de keuze voor een CMS als Umbraco en de hosting ervan is de eerste stap gezet naar een succesvolle plek op het internet. De ontwerper en ontwikkelaar richten het Umbraco CMS volledig naar wens in, zodat je als gebruiker snel en eenvoudig informatie kunt publiceren op de website. Door de website vervolgens onder te brengen in een hostingomgeving die geoptimaliseerd is voor het hosten van Umbraco websites, haal je maximaal resultaat.

De voordelen van Umbraco op een rij:

  • Open source, dus geen licentiekosten
  • Gebruiksvriendelijk
  • SEO vriendelijk
  • Geschikt voor maatwerkoplossingen
  • Eenvoudige hosting

Welke vorm van Umbraco hosting past bij mij?

Wat het type hosting betreft van de Umbraco website zijn er verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van budget, complexiteit van de website, bezoekersaantallen en hoeveelheid dataverkeer kun je onder meer kiezen uit shared hosting, cloud hosting en dedicated hosting. Deze vormen van hosting worden hieronder kort uitgelicht.

Shared hosting

Bij shared hosting plaatst het hostingbedrijf meerdere websites op een en dezelfde server. Dit betekent dat websites elkaar kunnen doen vertragen of zelfs crashen. Het grote voordeel is schaalvoordeel, want onderhoud aan de server wordt voor alle klanten tegelijk uitgevoerd en je deelt de server met andere klanten. Heb je een kleine tot middelgrote website en niet bijzonder veel traffic? Dan heb je wellicht geen hoge flexibiliteit of enorm presterende server nodig, waardoor het relatief goedkope shared hosting zeer geschikt is.

Cloud hosting

Cloud hosting wordt gezien als een kostenefficiënte vorm van hosting en wordt door veel grote bedrijven gebruikt. Bij deze vorm van hosting zijn meerdere servers met elkaar verbonden, zonder dat deze op dezelfde locatie staan.

Het grootste voordeel hiervan is de schaalbaarheid: bij een plotselinge piekbelasting loop je geen risico dat de website offline gaat, omdat andere servers in de cloud snel de taken kunnen overnemen. Behoef je geen maatwerk en wil je slechts betalen voor de capaciteit die jij gebruikt? Dan is cloud hosting het overwegen waard.

Dedicated hosting

Dedicated hosting is een geschikte vorm van hosting als je de enige gebruiker wilt zijn en volledige vrijheid wenst bij het inrichten van de server. Je bent dan ook zelf verantwoordelijk voor het besturingssysteem en de applicaties.

Een dedicated server is een fysieke server die voor je geïnstalleerd wordt in het datacenter en bij het huren ervan is de prijs afhankelijk van de eigenschappen van de server, de kwaliteit van het netwerk en jouw maandelijkse dataverkeer. Deze vorm van hosting is voor je geschikt als je een grote website hebt en eigen serverbeheer wenst waarvoor je de kennis in huis hebt.

Managed hosting ontzorgt

Met managed hosting kun je zich volledig op de website richten en hoef je zich geen zorgen te maken over technische zaken op de achtergrond. Het gaat een stuk verder dan het af en toe doorvoeren van een beveiligingsupdate, want in ruil voor een wat hogere instapprijs profiteer je van proactief beheer op het gebied van snelheid, veiligheid en regelmatige back-ups.

Welke diensten exact onderdeel maken van managed hosting bespreek je met de hostingpartij en leg je samen vast in een zogenaamd Service Level Agreement (SLA). Hierin staan onder meer zaken beschreven als garanties omtrent uptime, bereikbaarheid, reactietijd bij problemen en updates. Hoe snel krijgen systemen een update, hoe snel worden dringende problemen opgelost en kun je er altijd terecht met je vragen?

Dit zijn belangrijke zaken en door een goede afstemming tijdens een persoonlijk gesprek tussen beide partijen ontstaat er een geoptimaliseerde omgeving waarbij je waar krijgt voor je investering.

Wat kost Umbraco hosting?

Je zal - na het lezen van bovenstaande informatie - begrijpen dat het kostenplaatje van Umbraco hosting moeilijk eenduidig inzichtelijk te maken is, omdat het afhankelijk is van meerdere factoren.

Kies je voor de goedkoopste shared hosting oplossing, dan ben je wel beperkt met een opslagruimte van slechts 500MB. Kies je voor cloud hosting, dan betaal je doorgaans een hoger tarief en ook dedicated hosting vraagt om een grotere investering.

Verschillende vormen van hosting zijn weer onder te brengen bij het managed hosting concept, waarvan de kosten weer zullen variëren tussen verschillende Service level Agreements. Om een goede indruk te krijgen van kosten is het altijd raadzaam een offerte op te vragen of persoonlijk contact op te nemen.

Nedfinity & Umbraco hosting

Nedfinity ontwikkelt al ruim 10 jaar in Umbraco en heeft veel kennis van het systeem, beschikbare modules en maatwerk.

Met de expertise die Nedfinity in huis heeft speelt zij niet alleen een rol in het ontwikkelen van websites, maar kan zij ook uitstekend een adviserende rol spelen bij het adviseren over Umbraco hosting.

Als tussenpersoon ondersteunt zij bij de installatie van een nieuwe omgeving en bij de migratie van een bestaande. Tenslotte is er aandacht voor de nazorg in de vorm van verdere optimalisatie van uw website.

Meer weten? Bel met Nedfinity op 038 453 83 47.

Start jouw digitale reis

Realiseer jouw online groei met onze hulp!

Bij Nedfinity is elk project uniek, net als jouw digitale ambities. Laten we beginnen met een gesprek om jouw visie te ontdekken. Samen zetten we de eerste stappen naar online succes.

Renzo Koning
Delen
Naar boven scrollen