Umbraco 9

In september is Umbraco 9 gelanceerd. De nieuwste versie van de techniek achter jouw Umbraco website. Umbraco 9 geeft nog meer mogelijkheden voor het realiseren van maatwerk websites, toegespitst op de nieuwste technologie en tegelijkertijd gebruiksvriendelijk. Maar wat is er dan precies nieuw in Umbraco 9? En wat heb jij daar zelf aan voor jouw (toekomstige) website? Nedfinity neemt je in vogelvlucht mee langs de actuele mogelijkheden van Umbraco 9.

Umbraco 9

Nieuwste .NET technologie voor nu en straks

Het grootste verschil in Umbraco 9 is vooral merkbaar voor developers en dat is de aanpassing van het framework naar .NET Core/.NET 5. Een aanpassing voor Umbraco die al een tijdje op het wensenlijstje stond. Dankzij deze upgrade van het framework hebben websites met Umbraco 9 toegang tot verbeterde technologie met verbeterde prestaties.

Groot voordeel van de nieuwste .NET technologie is dat het platformonafhankelijk werkt, dus nu ook zonder extra handelingen beschikbaar voor Linux en Mac. Als beheerder kan je ook nog steeds editorvriendelijk werken zoals je van Umbraco gewend bent. Umbraco 9 is bovendien toekomstbestendig ontwikkeld. Het cms is daarmee ook voorbereid is op de volgende .NET ontwikkelingen en bijbehorende techniek. Klinkt goed toch?

Snel, schaalbaar en clean

Eerder zijn met Umbraco 8 al grote stappen gezet als het gaat om de snelheid, prestaties en schaalbaarheid van jouw website. Die ontwikkelingen zijn meegenomen en verder doorgevoerd binnen Umbraco 9.

Daarnaast richt Umbraco zich op het blijven ontwikkelen van flexibele keuzes voor ontwikkelaars. Zo hebben developers bij het opzetten van een website in Umbraco 9 toegang tot een verbeterde structuur en architectuur. Met als resultaat nog meer mogelijkheden voor het ontwikkelen van snelle, strakke en gebruiksvriendelijke websites.

Gerichte uitsnedes van jouw afbeeldingen

Naast de technische aanpassingen voor developers wil Umbraco graag een gebruiksvriendelijk cms blijven bieden. De verbeteringen die daarvoor in Umbraco 8 zijn doorgevoerd, zijn meegenomen in Umbraco 9.

Een aanpassing die opvalt, is de nieuwe extensie voor afbeeldingen, ImageSharp. Deze extensie werkt platformonafhankelijk en helpt je met het maken van de juiste uitsnedes en toepassen van formaten van afbeeldingen. Aan de gebruikerskant verandert er weinig en dat voelt wel zo vertrouwd.

Overstappen of upgraden een must?

Wees gerust: jouw huidige Umbraco website kan gewoon blijven bestaan. Het accent van de nieuwe mogelijkheden binnen Umbraco 9 ligt vooral aan de developerskant. De site die je al hebt, blijft werken zoals je gewend bent.

Is jouw website echter wel toe aan een flinke update of upgrade? Dan komt Umbraco 9 in beeld. Jouw bestaande of nieuwe website wordt nu automatisch met Umbraco 9 ontwikkeld. De developers van Nedfinity zijn er in ieder geval klaar voor. Jij ook?

Start jouw digitale reis

Realiseer jouw online groei met onze hulp!

Bij Nedfinity is elk project uniek, net als jouw digitale ambities. Laten we beginnen met een gesprek om jouw visie te ontdekken. Samen zetten we de eerste stappen naar online succes.

Renzo Koning
Delen
Naar boven scrollen