Optimaliseer je content voor het veranderende zoekgedrag van de klant

Een technisch ijzersterke website met een fraaie vormgeving is nog geen garantie voor online succes. Ook de inhoud van je website moet briljant zijn en vooral: blijven! Nieuwe ontwikkelingen zoals Voice Search en Visual Search vragen om een geheel nieuwe insteek qua content creatie. Wij bespreken de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internet marketing met je.

Optimaliseer je content voor het veranderende zoekgedrag van de klant

Meer praten, minder typen met Voice Search

Hoe wij met tekst om gaan, zal de komende jaren veranderen. Waar eerder een goed leesbare tekst (met de juiste zoekwoorden) een belangrijke doorslaggevende factor was voor het succes van een pagina, zal dat met Voice Search totaal anders zijn!

50 biljoen spraakgestuurde zoekopdrachten vinden er (nu al!) maandelijks plaats binnen populaire apps als Siri, GoogleNow en Cortana. Deze zoekopdrachten komen nu nog vooral vanuit de Verenigde Staten, waar een zogenoemde ‘praatpaal’ al een doodgewone toevoeging aan de huishoudelijke apparatuur is.  

De rol van SEO binnen Voice Search

Al sinds de opkomst van Automatic Intelligence is Google in staat om de context van verschillende zoekwoorden te bepalen en precies te achterhalen waar de gebruiker naar op zoek is.
Dit verschilt per zoekmethode: Waar men in de zoekbalk een beperkt aantal woorden intypt, zijn de vragen via Voice Search een stuk specifieker. Het AI-systeem van Google past het zoekresultaat hier automatisch op aan.

Kortom: deze update gaat een belangrijke rol spelen bij het zoeken via Voice Search. De komende tijd zullen veel marketeers gaan onderzoeken hoe ze de teksten voor de spraakgestuurde zoekopdrachten kunnen optimaliseren.

Een afbeelding zegt meer dan duizend (zoek)woorden

Voor afbeeldingen is er een meer prominente rol weggelegd in het zoekgedrag van de gebruiker. Voorheen begreep Google afbeeldingen alleen door de bijbehorende informatie hierover te lezen, zoals de bestandsnaam en alt-tekst. Tegenwoordig kunnen zoekmachines dankzij geavanceerde toepassingen afbeeldingen echter zelf lezen. Dat blijkt al uit de mogelijkheid om afbeeldingen het zoekvenster in te slepen om overeenkomende afbeeldingen te vinden. Oftewel: Reverse Image Search. Deze functionaliteit lijkt slechts het begin te zijn.

De kans is groot dat we steeds vaker een afbeelding het zoekvenster in zullen slepen, op zoek naar meer informatie erover. Een beeld zegt immers meer dan duizend (zoek)woorden, niet? Denk aan je vakantiefoto van dat ene gebouw, het vreemde dier dat je wist te fotograferen of dat fraaie kunstwerk. Dankzij Image Search vind je binnen no-time alle relevante informatie. Zie je al in hoe belangrijk het is om op jouw website de juiste afbeeldingen bij de tekst te plaatsen, om te anticiperen op Image Search?  

Optimaliseer oude content voor nieuwe ontwikkelingen

Om te bepalen op welke manier jouw content geoptimaliseerd dient te worden, voeren wij eerst een uitgebreide nulmeting uit. Hiermee achterhalen wij de knelpunten en ontwikkelen wij een content strategie die past bij het gedrag van jouw bezoekers. Onder meer inspelend op ontwikkelingen op het gebied van SEO zoals Voice Search & Image Search.

Als Full Service Digital Agency zijn wij altijd bezig met de nieuwste ontwikkelingen op het web. Wil je weten hoe wij jouw content kunnen optimaliseren zodat jij meer bezoekers en verkopen realiseert? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 038-4538347.

Start jouw digitale reis

Realiseer jouw online groei met onze hulp!

Bij Nedfinity is elk project uniek, net als jouw digitale ambities. Laten we beginnen met een gesprek om jouw visie te ontdekken. Samen zetten we de eerste stappen naar online succes.

Renzo Koning
Delen
Naar boven scrollen