Kunnen jullie een Umbraco website overnemen?

Deze vraag krijgen we geregeld en in de praktijk is het overnemen van een Umbraco website vrijwel altijd mogelijk. Er zijn wel enkele aandachtspunten waar je op moet letten wanneer je een Umbraco website gaat verhuizen.

Kunnen jullie een Umbraco website overnemen?

Umbraco is een open-source cms en dat betekent dat het systeem vrij te gebruiken is en de code voor iedereen beschikbaar is. Stel dat je niet tevreden bent over je huidige Umbraco webbouwer, dan kun je besluiten om je website bij een andere partij onder te brengen.

Vaak zien we dat Umbraco installaties niet optimaal worden benut. In gebruikersgemak door een minimale inrichting of het niet optimaal benutten van functionaliteiten. Terwijl dit cms juist bekendstaat om gebruiksgemak en de vele mogelijkheden.

Website verhuizen naar andere webbouwer

Bij Nedfinity krijgen we met regelmaat een verzoek om een Umbraco website te verhuizen. Wat we dan doen is de site verhuizen naar één van onze Windows servers voor Umbraco website hosting die geoptimaliseerd zijn voor dit content management systeem. Om dit te kunnen doen, hebben we de website bestanden nodig, databases en moet in de DNS het A-record worden aangepast. Dit is de verwijzing van de domeinnaam naar de juiste server. Voor de klanten die deze technische termen liever aan zich voorbij laten gaan, helpen onze supportmedewerkers bij deze stappen zodat het helemaal goedkomt.

Umbraco optimaal benutten

Na het overnemen is het altijd even kijken hoe de Umbraco installatie er bij staat. Werkt alle functionaliteit binnen de installatie goed, zijn alle veiligheidsupdates doorgevoerd? Voor de veiligheid van de website, updaten we de installatie altijd met de beschikbare veiligheidsupdates.

Dat Umbraco op maat te configureren is zien we als een van de grote voordelen van dit open source cms. Als Umbraco partner zijn onze developers getraind en gecertificeerd. Dit borgt een eenduidige werkwijze bij het inrichten en configureren van websites.

Bij websites die we overnemen is de opbouw van het systeem niet altijd optimaal. In overleg met jou kunnen we hier aanpassingen in doen om een installatie beter werkbaar te maken of functionaliteit toe te voegen om de vindbaarheid in zoekmachines te verbeteren. Ook kunnen wij kijken naar het verbeteren van de laadtijd (belangrijk voor je vindbaarheid in Google) door bijvoorbeeld aanpassingen in de code te doen.

Communicatie is belangrijk

Communicatie met je webbouwer is een belangrijk aspect in het runnen van een succesvolle website. Naast persoonlijk contact werkt Nedfinity met handige communicatie software zodat je precies weet wanneer je wat kan verwachten. Daarnaast maken we gebruik van een eenvoudig ticket systeem, zodat je op ieder moment eventuele issues aan ons door kunt geven. Bellen kan natuurlijk ook altijd.

Overweeg je om je website te verhuizen en zoek je een solide Umbraco partner? Neem dan contact met ons op 038 453 83 47 of vul het onderstaande formulier in.

Start jouw digitale reis

Realiseer jouw online groei met onze hulp!

Bij Nedfinity is elk project uniek, net als jouw digitale ambities. Laten we beginnen met een gesprek om jouw visie te ontdekken. Samen zetten we de eerste stappen naar online succes.

Renzo Koning
Delen
Naar boven scrollen