Google gaat websites zwaarder beoordelen op SSL

Als internetgebruiker wil je graag veilig op het web surfen. Google Chrome ondersteunt de veiligheid van haar gebruikers en wijst de bezoekers van websites zonder SSL (Secure Sockets Layer) er vanaf januari 2017 extra op dat de verbinding niet beveiligd is. Dit geldt voor nu met name voor websites waar wachtwoorden of creditcard gegevens worden achtergelaten. Op termijn wordt dit verder doorgetrokken naar andere websites.

Google gaat websites zwaarder beoordelen op SSL

Zeker voor webshops waar mensen hun gegevens achterlaten, is het eigenlijk 'not-done' om geen beveiligde verbinding middels een SSL te hebben.
De waarschuwing in de adresbalk wordt eerst in een niet opvallende kleur geplaatst. Uiteindelijk zal dit middels een rode waarschuwing gebeuren.

Wat is precies een SSL?

SSL is een protocol waarmee de communicatie tussen twee computers wordt beveiligd middels encryptie. Dit betekent dat 'onderweg' deze informatie niet in te zien is zonder de encryptiesleutel. Een SSL verbinding herken je aan de https:// in de adresbalk in plaats van http:// én je ziet een groen slotje voor het internetadres.

SSL heeft invloed op zoekmachine vindbaarheid

Google heeft het credo 'HTTPS everywhere' en stuurt op een toename van het gebruik van beveiligde verbindingen. HTTPS wordt dan ook meegenomen in de rangschikking van websites in de zoekmachine resultaten. De impact van HTTPS in zoekmachine rangschikking wordt geleidelijk aan steeds belangrijker en is dus belangrijk voor jouw online marketing

Hoe vraag ik een SSL aan voor mijn site?

Nedfinity adviseert standaard een SSL certificaat voor websites en webshops. Is jouw website nog niet voorzien van een SSL? Neem dan contact met ons op. De kosten hangen onder andere af van het aantal domeinen en het type SSL. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een SSL op naam te krijgen. De bedrijfsnaam zie je dan in de adresbalk.

Start jouw digitale reis

Realiseer jouw online groei met onze hulp!

Bij Nedfinity is elk project uniek, net als jouw digitale ambities. Laten we beginnen met een gesprek om jouw visie te ontdekken. Samen zetten we de eerste stappen naar online succes.

Renzo Koning
Delen
Naar boven scrollen