De waarde van klantenbeoordelingen

Reviews van klanten bewijzen op veel websites en webshops hun waarde. Goede recensies helpen klanten bij bevestiging in het aankoopproces. Uit onderzoeken blijkt dat reviews zorgen voor een betere conversie op je website / webshop. Daarnaast geeft het jouw bedrijf terugkoppeling over de klantervaring, hetgeen kansen biedt om deze verder te verbeteren.

De waarde van klantenbeoordelingen

Vertrouwen bij klanten

Naast de waardering op je website of webshop, kan de klantbeoordeling (sterretjes) ook worden getoond in de organische en betaalde zoekresultaten (AdWords). Voor organische zoekresultaten gaat dit middels zogenaamde rich-snippet code. Dit houdt in dat we code aan je site toevoegen die de klantbeoordeling 'aanbiedt' aan Google, zodat deze kan worden geïndexeerd.

Zet je AdWords in? Dan is het ook interessant om je klantbeoordeling te koppelen in je AdWords-account. Bij je AdWords-advertenties kunnen dan de beoordeling sterren worden  getoond. Dit helpt bij het creëren van vertrouwen en aansporing bij (potentiële) klanten.

Welk review systeem?

Een belangrijk aandachtspunt is het reviewsysteem dat wordt gebruikt. Nedfinity maakt overwegend gebruik van The Feedback Company. Een veelgebruikt reviewsysteem dat goed technisch geïmplementeerd kan worden. Daarnaast kunnen de klantbeoordelingen vanuit The Feedback Company gebruikt worden voor rich-snippets ten behoeve van de organische zoekresultaten én voor AdWords campagnes. Om de klantbeoordelingen getoond te krijgen heb je minimaal 30 unieke reviews per jaar nodig.

Meer weten? We adviseren je graag over de mogelijkheden.

Start jouw digitale reis

Realiseer jouw online groei met onze hulp!

Bij Nedfinity is elk project uniek, net als jouw digitale ambities. Laten we beginnen met een gesprek om jouw visie te ontdekken. Samen zetten we de eerste stappen naar online succes.

Renzo Koning
Delen
Naar boven scrollen