Wagenplan BerijdersApp voor iOS en Android

Voor WagenPlan hebben wij de Berijders App opnieuw ontwikkeld. En hoe! Met een gedeelde codebase hebben we deze optimaal en efficiënt opgezet voor nu en de toekomst. Klanten van WagenPlan gebruiken de BerijdersApp om snel en eenvoudig zaken rondom hun leaseauto te regelen.

Wagenplan BerijdersApp voor iOS en Android

Gedeelde app codebase

Het bouwen, onderhouden en het uitbreiden van de app is vereenvoudigd door de iOS en Android versies in een gedeelde codebase onder te brengen. Hiervoor wordt Xamarin Forms gebruikt waarmee, vanuit een gedeelde code, native apps voor iOS en Android kunnen worden opgebouwd.

Een native app is een app die afgestemd is op de werking van het apparaat waarop deze wordt gebruikt. Daarbij kunnen functionaliteiten van het apparaat (bijvoorbeeld camera, microfoon en gps) worden aangeroepen. Een native app biedt daardoor een optimale gebruikerservaring.

Ondanks de gedeelde codebase, is het toch mogelijk om platform specifieke implementaties en optimalisaties door te voeren per ecosysteem. Kortom; een efficiënte oplossing en solide basis voor verdere ontwikkeling van de BerijdersApp.

Wagenplan App 2

Beheer van app inhoud via Umbraco CMS

Om snel en onafhankelijk van developers content te kunnen veranderen in de app, hebben we een Umbraco installatie opgezet welke gekoppeld is aan de BerijdersApp. De content van de app kan hiermee zelf door WagenPlan in het gebruiksvriendelijke content management systeem Umbraco worden beheerd.

Functionaliteiten van de app

Voor de nieuwe app is geen inlog meer nodig. Zo is het nog gemakkelijker om de app te gebruiken. Als leaserijder vind je snel de brandstofprijzen van tankstations in de buurt en garages voor onderhoud. Daarnaast weet je snel wie te contacteren bij pech of schade en kun je via de app een bandenwissel aanvragen. Alles wat je als WagenPlan leaserijder nodig hebt voor je mobiliteit vind je terug in deze app.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? 

Naar boven scrollen