A. Vogel

Ontwikkeling hooikoorts app voor A. Vogel

Vrijwel zeker dat je A. Vogel kent. Het is Nederlands grootste zelfzorgmerk met meer dan 140 gezondheidsproducten. Je vindt de producten van A. Vogel onder andere in het schap van de drogist en supermarkt.

Ontwikkeling hooikoorts app voor A. Vogel

Als aanvulling op hun gezondheidsproducten voor de verlichting van hooikoorts, is er de Hooikoorts app. Heb je last van hooikoorts? De app ondersteunt je met informatie en voorspellingen.

De bestaande Hooikoorts app moest technisch van de grond af aan opnieuw worden opgezet. Nedfinity heeft de app opnieuw ontwikkeld voor Android én iOS.

Gedeelde codebase voor iOS en Android

De bestaande Hooikoorts app was technisch verouderd voor zowel iOS als Android. Bij het maken van de nieuwe native iOS en Android apps hebben we de twee bestaande codebases vervangen door een gedeelde Xamarin code.

Dit biedt veel voordelen ten aanzien van het beheer. Wijzigingen in functionaliteit binnen de app hoeven niet apart in beide versies van de app doorgevoerd te worden. Aanpassingen worden in de codebase doorgevoerd en op basis daarvan worden de iOS en Android app opgebouwd en aangeboden in de app-stores. Deze benadering voor app ontwikkeling maakt het mogelijk om efficiënt de app door te ontwikkelen en nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Supper efficiënt dus!

Ook de user interface is gedeeld op basis van Xamarin. Door de gedeelde codebase hebben we de functionaliteit voor iOS en Android gelijk kunnen trekken. Het is daarbij wel mogelijk om platform specifieke implementaties en optimalisaties door te voeren. Dus er is volop flexibiliteit.

A Vogel App

Wat kun je met de Hooikoorts app?

Met de Hooikoorts app van A. Vogel kun je de actuele hooikoortsverwachting inzien op basis van je GPS-locatie. Daarnaast kan gekozen worden uit 136 verschillende locaties in Nederland. Zo weet je wat je waar kan verwachten; en dat voor allerlei verschillende soorten pollen zoals berk, cypres, eik, els, grassen en brandnetel. Met de kaartweergave binnen de app heb je in één keer een overzicht van de hooikoortsverwachting voor heel Nederland.

Locaties die je veel bezoekt kun je opslaan als favoriete locaties. Zo heb je snel een overzicht van voorspellingen voor jouw relevante plaatsen. Ook kun je in de app snel de dichtstbijzijnde winkel vinden waar de A. Vogel hooikoortsproducten worden verkocht.

Hooikoorts app nu gratis beschikbaar

Wil je de app proberen? Je vindt hem in de Google Play Store en Apple App Store. De app is gratis en biedt dagelijkse updates van de hooikoortsverwachtingen. Download de app: Google Play Store of Apple App store

 

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? 

Naar boven scrollen