Staffchain

Hoe zet je een bedrijf neer dat zich positioneert tussen werving- en selectiebureaus en jobboards in? In ieder geval met een duidelijk verhaal en een duidelijke grafische signatuur. We hebben daarvoor naast het ontwerpen en ontwikkelen van de Umbraco website het nieuwe concept voor Staffchain neergezet.

Staffchain

Bij Staffchain kies je als werkgever precies wat je nodig hebt, zonder vooraf bepaalde processen. Een goed voorbeeld zijn de modulaire vacature pakketten onder het menu item doe-het-zelf-werving.

Als werkgever kun je zelf kiezen en online regelen wat Staffchain voor jou gaat verzorgen. We hebben daarvoor een product module ontwikkeld waarmee bezoekers eenvoudig de gewenste diensten kunnen selecteren en aanvragen. De aanvraag krijg je via de mail binnen én kun je - wanneer je dat wenst - meteen via een iDeal betaallink voldoen. Hiervoor communiceren we met de API van de payment-provider. Zo kun je als eindgebruiker meteen zaken doen.

Illustratief concept

Ook bij de vacature pakketten zie je het illustratieve concept doorgevoerd. De toon is fris en vlot en opvallend in de recruitment branche. Bij het concept voor Staffchain werving en selectie uit Tiel hebben we een duidelijk visueel onderscheid gemaakt tussen werkgevers en werknemers. Dit onder andere door de vlakverdeling van de kleuren, de iconen set en de illustraties. Het concept wordt door Staffchain ook doorgetrokken in offline uitingen zoals visitekaartjes, kalenders en andere huisstijldragers.

Otys koppeling met Umbraco

Otys is een veelgebruikt recruitment software systeem. Nedfinity heeft een koppeling met Otys geschreven op basis van XML. Zo kunnen vacatures vanuit het Otys systeem binnen de nieuwe Staffchain website - gemaakt in Umbraco - worden getoond. Umbraco leent zich uitstekend om maatwerk te realiseren en data te importeren en te tonen. Om de vacatures zo gericht mogelijk te bekijken, kunnen bezoekers van de website gebruik maken van het ontwikkelde filter voor de website.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? 

Naar boven scrollen