Regionale kenniswerkplaats

Een online omgeving voor al het nieuws, lopende initiatieven en onderzoeken uit de gezondheidszorg in Noord- en Oost-Gelderland voor zorgprofessionals uit de regio, dat is sinds maart 2021 regionalekenniswerkplaats.nl. De vraag hiernaar werd vanuit academische werkplaats AGORA, de Regionale Kenniswerkplaats Jeugd Samen Doen&Leren en het Evaluatiebureau Publieke Gezondheid gesteld. Drie organisaties die onderdeel uitmaken van GGD Noord- en Oost-Gelderland.

Regionale kenniswerkplaats

Dé plek voor informatie

Aan Nedfinity de schone taak een website te ontwikkelen waarop actualiteiten en projecten uit de gemeenten van de regio Noord- en Oost-Gelderland overzichtelijk en representatief kunnen worden weergegeven. Door de duidelijke structuur kan de zorgprofessional die regionalekenniswerkplaats.nl bezoekt, snel navigeren op de website. Als content management systeem hebben we Umbraco ingezet.

Minimalistisch lay-out voor een optimaal overzicht

De website van Regionale Kenniswerkplaats is door ons opgemaakt binnen een stramien waarin de heldere, basic huisstijl het beste tot zijn recht komt. Een rustige tint blauw, met een actieve tint geel die goed toepasbaar is voor ‘call-to-actions’. Een goed leesbare, rustige typografie en sprekende afbeeldingen zijn toegepast. Tekst, fotografie en vormgeving staan zo in evenwicht. De bezoeker van de site kan de informatie goed tot zich nemen, waarmee het hoofddoel voor de site ‘kennisdeling met en tussen samenwerkingspartners in de praktijk’ wordt nagestreefd.

Regionale Kenniswerkplaats 3
Regionale Kenniswerkplaats 2

Voor ervaren en minder ervaren website-beheerders

We hebben het content management systeem van de website zo ingericht, dat iedere beheerder hiermee overweg kan. Het is toegankelijk en gebruiksvriendelijk. De inhoudelijke informatie staat overzichtelijk weergegeven en is eenvoudig aan te passen of toe te voegen. Daarnaast biedt Umbraco de mogelijkheid om de website in de toekomst uit te breiden met andere functies.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? 

Naar boven scrollen