Nieuwe Umbraco website Diogenes reizen

Diogenes reizen is dé reisorganisatie gespecialiseerd in groepsreizen op maat. Schoolreizen, bedrijfsreizen en koorreizen worden georganiseerd voor groepen vanaf 20 personen. Diogenes was toe aan een nieuwe website. Hun klantreis kwam uit bij Nedfinity; wij mochten hun nieuwe website ontwerpen en ontwikkelen.

Nieuwe Umbraco website Diogenes reizen

Jouw ideale groepsreis samenstellen

Het idee achter de nieuwe website is dat je inspiratie op kan doen voor jouw groepsreis. De vele bestemmingen, bezienswaardigheden, accommodaties en reisverhalen op de website helpen je om jouw ideale reis voor te stellen. Om snel te kunnen vinden wat je zoekt, is de website ruim en overzichtelijk opgezet.

Ook de zoekfunctie binnen de website helpt om snel jouw gewenste bestemmingen te vinden. Het aanbod van reizen kan gefilterd worden op type reis, land, stad en soort vervoer.

Heb je een idee wat je wilt? Dan kom je op de website gemakkelijk in contact met de reisprofessionals van Diogenes reizen. Op basis van jouw wensen wordt een reis en offerte op maat samengesteld.

Website indeling en menu

In het websitemenu is gekozen voor een overzichtelijke indeling op basis van de type reizen die Diogenes aanbiedt. Dit zijn onder andere schoolreizen, bedrijfsreizen en koorreizen met als onderverdeling de landen waarnaar groepsreizen worden aangeboden.

Naast een logische structuur voor de gebruiker van de website, biedt dit tevens een logische URL-structuur voor zoekmachines en helpt het bij de vindbaarheid van pagina's.

Content en zoekmachine vindbaarheid

Binnen de website is er blogfunctionaliteit ingebouwd. Het genereren van relevante content over reizen zoals reistips, ideeën en inspiratie, helpt je vindbaarheid in zoekmachines te verbeteren op relevante zoekwoorden die met groepsreizen op maat te maken hebben.

SEO waarden en URL rewrite tool
Binnen het content management systeem Umbraco kunnen aan iedere pagina SEO-waarden, zoals meta gegevens, headers, menu vermelding en URL samenstelling eenvoudig worden ingesteld door de eindgebruiker. Nedfinity configureert Umbraco installaties aanvullend om deze opties aan te bieden.

Tevens bevat de Umbraco installatie van Diogenes reizen een URL rewrite tool die helpt om 404 meldingen op vervallen URL's te voorkomen. Wanneer een pagina niet meer bestaat, maar nog wel opgeroepen wordt op basis van een vermelding in een zoekmachine, dan wordt deze met de URL rewrite tool doorverwezen naar een andere pagina. Zo voorkom je een melding dat de pagina niet meer bestaat voor bezoekers én zoekmachines.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? 

Naar boven scrollen