Toegankelijke Umbraco website voor GGD NOG

GGD Noord- & Oost-Gelderland

Als GGD organisatie wil je informatie eenvoudig en snel voor je doelgroepen kunnen ontsluiten. Of het nu gaat om een reisvaccinatie, soa-testen of een mazelenuitbraak; inwoners van het GGD werkgebied Noord- en Oost-Gelderland moeten snel objectieve en juiste informatie kunnen vinden. Laat een goede website daar nou een uitstekend medium voor zijn.

GGD Noord- & Oost-Gelderland

In het oriëntatieproces voor een nieuwe website raakten de communicatieprofessionals van GGD NOG gecharmeerd van het open source CMS Umbraco. De robuuste techniek, het inrichten van rollen en rechten voor gebruikers én het gemakkelijk werken in dit CMS zijn bekende voordelen. Wij mochten hun nieuwe website ontwerpen en ontwikkelen.

Herkenbare huisstijl

Ben je enigszins bekend met Umbraco, dan weet je vermoedelijk dat je grafisch alle kanten uit kunt met dit systeem. De bestaande huisstijl van de GGD konden we dan ook helemaal doorvertalen in het op maat gemaakte grafische ontwerp van de website.

Gebruikers gemak en het duidelijk presenteren van informatie vormen daarbij het uitgangspunt. We hebben gekozen voor grote elementen en knoppen en duidelijke onderscheidende kleuren binnen het kleurenpalet van de huisstijl. 

Er is veel aandacht besteed aan het responsive menu voor de overwegend mobiele bezoekers van de website.

Op basis van historische data hebben we gekeken waar de voornaamste informatiebehoefte ligt van bezoekers. Deze thema’s hebben een pontificale plek gekregen op de homepage. In Umbraco kunnen de contentbeheerders van de website de content en thema’s gemakkelijk aanpassen.

Veel bezoekers komen via de homepage

Maar niet iedereen. Organische vindbaarheid van de landingspagina’s binnen zoekmachines is daarom belangrijk. Aan content kwaliteit ligt het niet bij deze website. De teksten hebben een hoge autoriteit en betrouwbaarheid en worden goed in zoekmachines getoond. Nedfinity draagt hier verder aan bij door een Umbraco installatie op te leveren waarin contentbeheerders zelf teksten optimaal kunnen plaatsen voor SEO.

Om de bestaande SEO waarde zo goed mogelijk te behouden, hebben we een SEO redirect plan voor geïndexeerde pagina’s opgesteld.

Duidelijke navigatie

Middels het hoofdmenu, het kruimelpad en de subnavigatie kan een bezoeker zich binnen snel oriënteren op positie binnen de website. Zeker voor een website met veel informatie, wil je een herkenbare structuur aanbieden waarbinnen bezoekers snel kunnen navigeren.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? 

Naar boven scrollen