Meer flexibiliteit en creativiteit voor jouw webshop

Shopify 2.0 Unite

Ben jij ook benieuwd naar de nieuwste Shopify update? In juni 2021 lanceerde Shopify 2.0 ‘Unite’. Wij zijn er enthousiast over! Je kunt nu bijvoorbeeld makkelijker contentpagina’s aanmaken en beheren. En niet alleen developers, maar ook eigenaren en beheerders van een Shopify webshop kunnen los gaan in Shopify. Met een hoop toegevoegde functies is de online store voor iedere gebruiker geheel naar eigen wens in te richten. Verkopers met een reeds betaalde Shopify abonnement kunnen ook zeer binnenkort gebruik maken van deze nieuwe versie in hun account. 

Wij delen graag de speerpunten over ‘Unite’ en praten je bij over de nieuwe mogelijkheden.

Shopify 2.0 Unite

Basisthema Dawn, een supersnelle template als beginpunt

De snelheid van je webshop is een belangrijke ranking factor voor Google. Shopify heeft met het nieuwe Dawn theme’ een supersnel basisthema neergezet. Dit nieuw opgebouwde thema is tot wel 35% sneller dan het oudere thema. Dit komt je site speed ten goede. Daarnaast bevat dit thema ‘out of the box’ aanvullende functionaliteit waardoor je voor bepaalde functionaliteiten geen aparte app meer hoeft te gebruiken. 

Gemakkelijker jouw pagina’s opbouwen

Met het nieuwe Dawn thema kun je nog eenvoudiger jouw pagina’s opbouwen. Dit gaat met blokken en secties. Zo heb je maximale vrijheid bij de indeling en opbouw van jouw pagina’s.

Shopify maakt het nu mogelijk om vanuit secties (bouwstenen) een pagina op te bouwen. Waarmee gemakkelijker jouw stijl kan toepassen en de indeling (van alle pagina’s) in jouw webshop kan bepalen. Dit met het oog op gebruiksvriendelijkheid en maximale flexibiliteit te realiseren.

De presentatie van je webshop heb je nu zelf nog meer in de hand. Je kunt een blanco templatevan het thema Dawn als uitgangspunt gebruiken om je lay-out te bepalen en zelfgekozen blokken en secties in beeld te brengen. En dit voor zowel de desktopversie als de app van je webshop.

Aan pagina's eenvoudig een lay-out toekennen en content aanpassen

Ook als je geen verstand hebt van html-programmeertaal, kun je met Shopify eenvoudig de indeling van je pagina’s van je webshop aanpassen. De structuur van een pagina bestaat uit secties met content, deze secties zijn vervolgens te verslepen voor een gewenste indeling.

Wanneer je een template aanmaakt en toekent aan een pagina, verschijnen de secties gerangschikt onder elkaar in de sidebar. Vanuit dit navigatiemenu kun je de secties op inhoud aanpassen en ook bepalen waar alles in beeld komt te staan voor de (potentiële) klant. Het indelen van een pagina gaat simpelweg door secties te slepen en te droppen.

Zelf beschikbare plug-ins ‘Apps’ toevoegen

In de nieuwe versie van Shopify kun je eenvoudig ‘app-blokken’ (functies en extensies) op een pagina toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een sectie klantbeoordelingen bij een specifiek product, een geïntegreerde chatfunctie, een button om rechtstreeks telefonisch contact op te nemen of iconen die verwijzen naar je social media-pagina’s.

META-fields

Waar je voorheen een aparte app voor nodig had, kun je nu zelf als verkoper binnen Shopify 2.0 metavelden en eigenschappen toevoegen. Via META-velden kun je aan producten, collecties, bestellingen, klanten, blogs en pagina’s, eigenschappen en/of gegevens - zoals merk, productlijn, een maattabel, ingrediënten, kleur, afmetingen, materialen etc.- koppelen. Dit kan bij bepaalde tekstblokken, maar ook bij afbeeldingen en PDF-bestanden. Zo kun je productspecificaties makkelijk en snel toevoegen.  

Integratie GitHub

Een koppeling maken met GitHub is vanuit Shopify 2.0 vereenvoudigd. Vanuit het menu onder Online Store, kan er onder ‘Thema’s’ naar ‘Theme Library’ worden gegaan om een connectie te maken met GitHub. (GitHub is een platform waarmee ontwikkelaars samenwerken om opgeslagen codes te bekijken en te bewerken.) 

Kom je er als eigenaar van een (Shopify) webshop niet helemaal uit? Wij van Nedfinity ondersteunen je graag! Zoek contact met het invullen van het formulier of door te mailen. Of neem tijdens onze werktijden telefonisch contact op met één van onze collega’s!

Ben je toe aan de volgende stap met jouw webshop?

Ook een succesvolle Shopify webshop?

Plan nu een afspraak met onze Shopify expert en we helpen je zo goed mogelijk op weg.

Teun van Olst
Delen
Naar boven scrollen