5 tips en een bonus voor jouw webshop

Professionele webshop maken? Let dan hier in ieder geval op

Jij bent er klaar voor: je hebt een goed product, je hebt je doelgroep in beeld en nu is het tijd voor het opzetten van jouw online webshop. Welkom in deze nieuwe en uitdagende wereld! Om jouw webshop professioneel op te zetten en daarmee succesvol te maken, zijn er een aantal elementen om rekening mee te houden. Nedfinity geeft je er alvast 5 mee, plus een bonus.

Professionele webshop maken? Let dan hier in ieder geval op

1. Zorg voor herkenning van jouw webshop en concept

Welk product verkoop je en welke uitstraling past daarbij? Denk onder andere aan het logo en huisstijlelementen als kleur en lettertype. Door van tevoren goed na te denken over ‘look and feel’ zorg je voor een eenduidige stijl, die ook nog eens past en aansluit bij je product. Als je deze stijl vervolgens consequent terug laat komen in je webshop, geef je bezoekers het vertrouwen dat ze precies op de plek zijn die ze nodig hebben.

2. Maak een duidelijke indeling binnen je webshop

Wat bied je precies aan? Zorg dat jouw producten makkelijk te vinden zijn. Deel ze in op product- of dienstniveau, maak categorieën op basis van ruimtes of locaties waar het product gebruikt of ingezet kan worden. En een combinatie daarvan kan natuurlijk ook. Het belangrijkste is dat jouw bezoeker snel de weg vindt binnen jouw webshop. Want verdwalen is voor niemand leuk.

3. Bestellen? Maak het zo makkelijk mogelijk

Als bezoeker zie je een product dat je zoekt en dat wil je dan ook bestellen. Regel een snelle bestelmogelijkheid bij elk product. Met bestelknoppen bij het product zelf en gekoppelde producten bij inspiratiepagina’s.

Webshop bezoekers hebben steeds minder geduld. Maak de drempels in het bestelproces daarom zo laag mogelijk. Bied voldoende betalingsmogelijkheden aan en vraag bezoekers niet om overbodige gegevens in te vullen.

Is een product (tijdelijk) niet leverbaar? Geef bezoekers de mogelijkheid bericht te ontvangen zodra het product weer beschikbaar is.

Wist je dat… de plek, kleur of tekst van bijvoorbeeld een bestelknoppen enorme invloed kan hebben op het conversiepercentage van jouw bezoekers? Bij Nedfinity leggen we je graag uit hoe we tot de beste optie voor conversie komen >

4. Wees duidelijk over het bestelproces en de levertijd

Als een bezoeker eenmaal kiest voor de check out, zijn onaangename verrassingen het laatste wat je wilt. Laat in het bestelproces duidelijk zien hoeveel stappen er nodig zijn tot het daadwerkelijk afronden van de bestelling. Wees vooraf zo duidelijk mogelijk over de kosten voor bijvoorbeeld verzenden. En altijd handig: maak een faq-pagina, waarin je dit soort vragen vooraf alvast beantwoord. Daarmee hebben jouw bezoekers altijd snelle toegang tot actuele informatie over bestellen en betalen.

5. Geef jouw webshop een ‘gezicht’ en schep vertrouwen

Niets zo vervelend voor bezoekers als een webshop zonder duidelijke eigenaar. Helaas komen jouw bezoekers ook soms webshops tegen waarbij ze opgelicht kunnen worden. Zorg er daarom voor dat het duidelijk is van wie de webshop is en waar bezoekers terecht kunnen met hun vragen. Meestal is een over ons-pagina een goed begin ;). Op die manier maak je jouw webshop persoonlijk en schep je meer vertrouwen bij bezoekers.

Bonus: kies het juiste platform

Niet elk platform geeft je evenveel ruimte om bovenstaande elementen mooi en professioneel toe te passen. Shopify biedt daarvoor tal van mogelijkheden en ontwikkelt zich snel. Op basis van meer 2 miljoen installaties wereldwijd wordt dit software platform doorlopend geoptimaliseerd.
Daarnaast is Shopify gebruiksvriendelijk en toegankelijk. Met de vriendelijke interface kan je zelf makkelijk je webshop onderhouden. Bij het opzetten van de shop heb je keuze uit verschillende basisthema’s en aanvullende apps om gewenste koppelingen te realiseren. Kies je voor een Shopify webshop bij Nedfinity, dan ben je verzekerd van professioneel resultaat. Onze developers en ontwerpers kunnen de templates op maat aanpassen, zodat de basis perfect aansluit op de gewenste uitstraling en mogelijkheden voor jouw webshop. En dankzij onze ervaring met het realiseren van Shopify webshops weten we snel de weg als het gaat om selecteren van de juiste benodigde app, effectieve online marketing en conversie optimalisatie.

Benieuwd hoe we bovenstaande tips voor jouw webshop toepassen? Plan een afspraak met Teun, Shopify specialist bij Nedfinity.

Ben je toe aan de volgende stap met jouw webshop?

Ook een succesvolle Shopify webshop?

Plan nu een afspraak met onze Shopify expert en we helpen je zo goed mogelijk op weg.

Teun van Olst
Delen
Naar boven scrollen