Ook offline verkopen naast jouw webshop?

Hiermee optimaliseer je jouw Shopify POS

Een van de trends binnen e-commerce is een extra accent op winkelverkoop, je Point Of Sale. De kracht zit vooral in de combinatie van online en offline, daar zijn kopers dol op. Het kan dus een slimme keuze zijn om te kiezen voor ‘en-en’ om zo jouw verkoopconcept met een POS te versterken. Voor dat offline verkooppunt begin je met de techniek, een praktisch punt dat je zeker op orde moet hebben. Met Shopify POS kan je snel aan de slag met jouw fysieke verkooppunt. Hier lees je meer over benodigde software en hardware.

Hiermee optimaliseer je jouw Shopify POS

Versterkt verkoopconcept met de juiste software

Met zowel een online als een offline verkooppunt is het belangrijk dat voorraadbeheer en betalingen op elk moment kloppend en actueel zijn. Alleen dan kan deze ‘en-en’-verkoop soepel verlopen. Met Shopify POS software heb je die mogelijkheid. Zodra er sprake is van een verkoop bij jouw offline plek, blader je door jouw eigen Shopify product catalogus, selecteer je daar de producten die gekocht worden, verwerk je de betaling met credit card of pin en regel je het ontvangstbewijs (de bon of factuur, digitaal of geprint). De voorraad wordt centraal bijgewerkt. En ondertussen lopen je online verkopen gewoon door. Beter kan niet toch? Jouw Point Of Sale in de vorm van een pop up store, tijdelijke beursstand of vaste winkelruimte vormt met de Shopify POS-app een sterke aanvulling op je Shopify webshop.

Vergeet de hardware niet!

Met de Shopify POS software heb je dus een mooie basis voor jouw versterkte verkoopconcept. Daarnaast heb je voor jouw verkooppunt hardware nodig. Dit zijn de aan te raden items:

Een iPad of tablet

De POS software van Shopify gebruik je bij voorkeur in combinatie met een iPad. Een apparaat met Android is ook mogelijk, maar sommige functies van de app zijn met dit systeem beperkter. Zorg in ieder geval voor 1 apparaat, en als het haalbaar is: maak er dan 2 van. Dat is met name handig als er meerdere mensen aan het werk zijn of als het druk is bij het verkooppunt. Misschien een open deur, maar zorg ook voor laders, zodat je apparaat altijd bruikbaar is en niet uitvalt.

Een kaartlezer

Om betalingen vlekkeloos te laten verlopen, heb je een kaartlezer nodig. Daarmee kun je creditcard en pin betalingen uitvoeren. Shopify POS ondersteunt een aantal kaartlezers die je gecombineerd gebruikt met Shopify Payments. Het is ook mogelijk om een externe kaartlezer te koppelen. Houd er dan wel rekening mee dat de betaling zelf verwerkt wordt via de bijbehorende terminalprovider. Shopify toont in dat geval de betaalstatus van een bestelling, maar geen transactiegegevens.

Een scanner voor barcodes

Je kan ervoor kiezen producten via de naam of de SKU op te zoeken, maar een barcodescanner werkt wel zo snel. Bovendien helpt het bij de professionele uitstraling van jouw verkooppunt. Zeker als je een wat grotere voorraad hebt en met meerdere tijdelijke medewerkers werkt, is een handscanner efficiënt voor zowel de betalingen als het voorraadbeheer. Voor streepjescodes heb je een 1D- scanner nodig, voor de vierkante codes met blokjes is dat een 2D-scanner. Ook de scanner koppel je aan jouw Shopify POS. Let dus op de specificaties van Shopify, zodat je een scanner hebt die compatibel is.

Een barcode- en etikettenprinter

Binnen Shopify is er een speciale app beschikbaar waarmee je voor jouw producten bijpassende barcodes creëert. De barcodes helpen bij een snelle afhandeling bij de kassa en zorgen voor optimaal voorraadbeheer. En ook met het ontwerp en de plaatsing van je labels draag je bij aan de professionele uitstraling van jouw shop. Kijk daarbij ook goed naar de verhouding tussen het formaat van het product en het formaat van het prijslabel. Voor het printen van de labels kan je kiezen uit een speciale labelprinter of printen via de desktopcomputer. Handig aan een labelprinter is de snelle koppeling met Shopify POS, waarbij een aantal types van Dymo ondersteund worden.

Een bonprinter

Een handig voordeel van Shopify POS is de mogelijk om klanten een digitale bon aan te bieden. Klanten kunnen kiezen voor een bon per e-mail of per sms. Toch zullen sommige klanten liever een geprinte bon ontvangen. Daarom is het aan te raden een bonprinter neer te zetten. Deze bonprinters werken vaak via bluetooth en kunnen zo gekoppeld worden aan de tablet die je in het verkooppunt gebruikt. Ook Shopify zelf biedt bonprinters aan.

Een kassa-lade

Voor contante betalingen is een veilige kassa-lade een must. Via Shopify is een kassa-lade beschikbaar die gekoppeld wordt aan je bonprinter. Wil je tussendoor de kassa-lade openen, dan is daar een extra handeling voor nodig. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een aparte kassa-lade te gebruiken. In ieder geval fijn als je in de kassa-lade genoeg ruimte voor biljetten en munten hebt. En vergeet het wisselgeld niet!

Cadeaubonnen

Altijd een leuk om te geven: een cadeaubon van een favoriete winkel of mooi merk. Jouw cadeaubon maak je in stijl via de optie binnen Shopify POS. Zo heb je een cadeaubon in jouw eigen stijl en kleur. Herkenbaar en professioneel. Binnen Shopify kan je bovendien de cadeaubon ook makkelijk verwerken zodra de ontvanger deze gebruikt.

Ga jij de uitdaging aan om zelf op zoek te gaan naar de bijbehorende hardware? Let dan vooral op compatibiliteit, zodat jouw apparaten goed gekoppeld kunnen worden met Shopify POS.

Zoek je een snelle en complete oplossing voor jouw verkooppunt? Met het Shopify POS-pakket heb je een alles-in-1 pakket, zodat ook de hardware voor jouw verkooppunt direct goed geregeld is. Bekijk hier de POS-demo of boek een eigen POS-demo op maat.

Benieuwd wat de specialisten van Nedfinity kunnen doen voor het optimaliseren van jouw Shopify POS?

Ben je toe aan de volgende stap met jouw webshop?

Ook een succesvolle Shopify webshop?

Plan nu een afspraak met onze Shopify expert en we helpen je zo goed mogelijk op weg.

Teun van Olst
Delen

Naar boven scrollen