Het belang van veilige wachtwoorden

Het komt geregeld in het nieuws. Hacks of klantgegevens die zijn gestolen uit webwinkels. Naast een veilige installatie met de laatste patches e.d., is het gebruik van complexe wachtwoorden van groot belang. In de praktijk zien we dat klanten het soms lastig vinden om hier op een goede weg in te vinden. Vaak worden wachtwoorden gebruikt die te eenvoudig zijn en een veiligheidsrisico vormen.

Het belang van veilige wachtwoorden

Unieke, lange wachtwoorden

Het is belangrijk om unieke wachtwoorden te gebruiken, oftewel je wachtwoord niet voor meerdere accounts te gebruiken. Wanneer een site gehackt is, kunnen deze gegevens worden gebruikt om in te loggen op andere accounts. Bijvoorbeeld wanneer je wachtwoord voor een webwinkel hetzelfde is als voor je online e-mail account.

Hoe onthoud ik die allemaal?

Lange wachtwoorden die niet eenvoudig zijn raden, zijn de basis voor een goed wachtwoord. Maar hoe onthoud je al die wachtwoorden? Daar zijn gelukkig tools voor beschikbaar. Een soort van online kluis die je kunt gebruiken waar je wachtwoorden veilig in staan. Je vindt hier een overzicht en beoordeling van dergelijke tools uit een recent artikel op Tweakers.net

Tweetraps authenticatie

Met een online kluis heb je één login met gebruikersnaam en hoofdwachtwoord. Daarnaast kun je tweetraps-authenticatie gebruiken (wordt sterk aangeraden). Dit kan bijvoorbeeld via een speciale, gratis app van Google of Microsoft op je telefoon. De code is uniek voor jou en verandert continu. Je kunt dit vergelijken met readers van banken. Alleen dan gemakkelijk op je telefoon.

De wachtwoorden voor de sites staan binnen deze kluis. Zo bouw je extra veiligheid in op een manier die gemakkelijk en werkbaar is.

Start jouw digitale reis

Realiseer jouw online groei met onze hulp!

Bij Nedfinity is elk project uniek, net als jouw digitale ambities. Laten we beginnen met een gesprek om jouw visie te ontdekken. Samen zetten we de eerste stappen naar online succes.

Renzo Koning
Delen
Naar boven scrollen