
Google Analytics 4 koppelen aan Shopify
Google komt met een nieuwe generatie aan meetoplossing.
Het is zover! Je staat in de startblokken om je eigen webshop te beginnen. Of je bestaande webshop loopt op zijn einde en het is tijd voor een nieuwe webshop. Er wacht jou misschien een lastige keuze: voor welk e-commerce platform kies je?
Misschien heb je op dit moment al een Magento 1 webshop. Deze versie van Magento wordt vanaf juni 2020 niet meer ondersteund. Daarom moet je de keuze maken of je de huidige Magento shop upgrade naar Magento 2 of overstapt naar een ander e-commerce platform.
Op het internet is veel informatie beschikbaar over de verschillende platformen. Nedfinity helpt je graag bij het maken van de voor jou juiste keuze tussen de verschillende platformen en hebben daarom hieronder de twee populaire e-commerce platformen Magento en Shopify met elkaar vergeleken.
Magento is een open-source commerce platform. Open source betekent dat de gebruiker toestemming heeft om, naast de software te gebruiken, deze ook zelf aan te passen en verder te ontwikkelen. Dit heeft als gevolg dat jij als Magento gebruiker toegang hebt tot de broncode van de webshop. Dit zorgt ervoor dat de Magento webshops naar eigen inzicht kan ontwerpen en aanpassen. Er zit dus geen limiet aan de verschillende aanpassingen die er gedaan kunnen worden.
Magento heeft geen eigen hosting, in die zin die moet apart geregeld worden. Omdat de installatie vrij complex is en het platform veel ruimte nodig heeft, moet de webshop goed gehost worden zodat de webshop snel is en een goede gebruikerservaring biedt. Er zijn meerdere goede Magento hosting partijen waar je de hosting van jouw Magento webshop kunt onderbrengen. Voordeel is dat je deze hostingpartij zelf kunt uitzoeken.
Magento is out-of-the-box een compleet ecommerce systeem. Voor Magento zijn veel modules/plugins beschikbaar, bijvoorbeeld voor het inrichten van je SEO. Ook kun je verschillende talen en valuta’s instellen en bevat Magento een veelzijdig ingerichte back-end voor bijvoorbeeld order status en afwikkeling.
Magento heeft ook nadelen. Als je zelf niet thuis bent in code zoals javascript en HTML/CSS, dan zul je veel werk moeten uitbesteden aan een partij die dit voor jou kan verzorgen. Ook werken de verschillende modules die je voor Magento kunt aanschaffen niet altijd even goed samen. Onderling kunnen ze daardoor voor conflicten zorgen. Het uitzoeken van hiervan kan relatief veel tijd en daarmee geld kosten
Performance is ook iets om goed in de gaten te houden. Magento is een compleet en daarmee in de praktijk vaak een relatief ‘zwaar’ systeem dat middels caching (het sneller tonen van de site) en juiste hosting een goede gebruikerservaring moet bieden.
Voordelen Magento
Nadelen Magento
En dan Shopify! Relatief nieuw in Nederland, maar wereldwijd al de grootste aanbieder op het gebied van e-commerce platformen. Shopify is erg gebruiksvriendelijk en is inclusief de hosting. Dit wordt ook wel Software As A Service genoemd, een zogenaamde Saas oplossing. Dit zorgt ervoor dat je geen werk hebt aan het updaten en veilig houden van het systeem. Dit wordt automatisch gedaan wat je veel tijd en geld scheelt.
Je kunt jouw shopify webshop zien als een smartphone. Je schaft een basis webshop (lees smartphone) aan. Vervolgens kun het gebruik van de webshop verbeteren door apps te installeren in jouw webshop. Sommige apps zijn gratis en voor sommige apps moet je per maand betalen. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen wat jouw shopify kosten per maand zijn.
De Shopify apps ‘praten’ via een API met jouw Shopify webshop en de apps maken daarmee in die zin geen onderdeel uit van jouw Shopify webshop. Dit in tegenstelling tot een Magento plugin - waar feitelijk een stukje software binnen jouw webshop wordt geïnstalleerd - wat qua code voor conflicten kan zorgen en de performance van je Magento installatie kan beïnvloeden.
Verder hoef je als eigenaar minder te werken met code en scripts, hierdoor zijn kleine aanpassingen, zoals het veranderen van kleuren en pagina teksten een fluitje van een cent. Net zoals bij Magento kan ook Shopify helemaal op maat worden gemaakt.
Shopify heeft een eigen betalingsprovider. Deze ondersteunt veel belangrijke betalingsmethodes zoals: IDeal, Paypal, Apple Pay, Google Pay en alle bekende creditcards. Het is ook vaak de voordeligste optie om gebruik te maken van deze payment provider. Maak je gebruik van een betalingsprovider buiten Shopify, dan zitten hier per transactie vaak extra kosten aan verbonden.
Nadelen Shopify
Wil je zelf bepalen waar je webshop draait en controle houden over je eigen installatie? Dan is Magento voor jou een geschikte optie. Ondanks dat je zelf bepaalt wat je aan hosting kosten per maand uitgeeft, moet je bij Magento wel rekening houden met maandelijkse of jaarlijkse kosten voor het uitvoeren van updates. Hier zitten soms onverwacht hoge kosten aan verbonden, omdat modules binnen Magento niet altijd goed samen werken binnen de shop na updates.
Bij Shopify heb je dit soort problemen niet. Dit komt omdat Shopify altijd blijft functioneren en de Apps geen invloed hebben op de technische performance van Shopify.
Dit is één van de vele redenen waarom wij binnen Nedfinity fan zijn geworden van Shopify. Wij adviseren daarom zowel kleine ondernemers als multinationals om te gaan werken met Shopify. De gebruiksvriendelijkheid en flexibele kosten zorgen ervoor dat dit platform geschikt is voor zowel beginnende, middelgrote als wel zeer grote webshops. Van een standaard basis installatie tot een op maat gemaakt Shopify installatie met eventuele Apps op maat gemaakt. Nedfinity helpt je als Shopify partner bij de juiste oplossing voor jouw situatie.
Ben je door deze blog benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw - toekomstige - webshop? Heb je aanvullende vragen over de verschillen tussen Magento en Shopify. Neem contact op met onze e commerce specialisten. met al je vragen en kunnen een vrijblijvende offerte voor je opmaken.