3 meestgestelde vragen webshop starten

Wil je een webshop opzetten? Leuk, welkom in de wereld van e-commerce. Als het een nieuw onderwerp voor je is, heb je vast en zeker een aantal vragen als het gaat om het starten van jouw webshop. Wees gerust, je bent niet de enige. Bij Nedfinity krijgen we regelmatig vragen van ondernemers die hun eigen webshop willen beginnen. Hier lees je de top 3 van de meestgestelde vragen over webshops en onze antwoorden.

3 meestgestelde vragen webshop starten

1. Welk platform kies ik voor mijn webshop?

Als je een webshop wilt beginnen, zijn er heel veel verschillende systemen waar je dat mee kan doen. Welke kies je dan? Waar baseer je jouw keuzes op?
Let er in ieder geval op dat het platform van jouw keuze voldoet aan belangrijke voorwaarden die jouw webshop én gebruiksvriendelijk maken voor bezoekers én gebruiksvriendelijk maken voor jezelf.

Een korte checklist

Voor jezelf als webshopeigenaar en - beheerder:

 • snel en flexibel aanpassingen doen in je eigen webshop
 • overzicht m.b.t. voorraadbeheer en status van bestellingen
 • duidelijkheid over de kosten van je webshop
 • vindbaarheid voor bezoekers
 • snelle techniek voor o.a. een goede beoordeling door Google
 • een goede beveiliging die continu up to date wordt gehouden
 • een installatie of een Software as a Service oplossing
 • webshop met marketing tools om retentie verkopen te optimaliseren

Voor bezoekers

 • betrouwbare webshop die snel werkt
 • gebruiksvriendelijk (buttons en informatie op een logische plek)
 • een eigen branding & concept om onderscheidend te zijn
 • duidelijk overzicht van producten, voorraad en levertijd
 • meerdere betalingsmogelijkheden
 • gebruiksvriendelijke en snelle check out bij bestellingen

Vanuit deze criteria en onze ervaring adviseren wij bij Nedfinity het Saas platform Shopify. Gebruiksvriendelijk, professioneel en veilig. De standaard mogelijkheden van het platform bieden ook de mogelijkheid om eigen aanpassingen te doen. Als je na een tijdje meer functionaliteiten nodig hebt, kan je makkelijk uitbreiden. Met Shopify zijn bovendien heel veel integraties mogelijk. Zoals de combinatie met een kassasysteem en koppelingen met Exact, CRM- en ERP-pakketten.

2. Wat kost een webshop?

Het antwoord op deze vraag is misschien wat flauw, maar: dat hangt er vanaf. Het is namelijk lastig om te zeggen wat het ontwikkelen van een webshop precies kost. De kosten kunnen ontzettend variëren en hangen volledig af van jouw wensen en de omvang van het project.

Heb je voldoende aan een basis webshop of wil je veel maatwerk toepassen binnen jouw nieuwe webshop? Hoeveel koppelingen en configuraties zijn er nodig? En heb je voldoende aan bestaande koppelingen of heb je meer specifieke eisen? Allemaal keuzes die invloed hebben op de werkzaamheden die we doen.

Daarom maken wij bij Nedfinity altijd offertes op maat, hoe klein of groot jouw webshop ook is. Jouw wensen en eisen vormen het uitgangspunt. Heb je te maken met een beperkt budget, dan kunnen we daar rekening mee houden. Wil je uitgebreid maatwerk voor jouw professionele organisatie, dan horen daar natuurlijk hogere kosten bij, maar ook dan maken we een eerlijk prijsvoorstel.

Naast de kosten voor het ontwikkelen van een webshop heb je te maken met aanvullende kosten voor bijvoorbeeld hosting, beveiliging en gebruik van een CMS. Kies je voor een SaaS oplossing zoals Shopify, dan heb je te maken met een vast maandelijks bedrag, waarin deze posten zijn meegenomen. Daardoor ben je met een Shopify abonnement verzekerd van een veilige, technisch optimale en up to date webshop.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw webshop? Vul hier jouw offerte aanvraag in.

3. Hoe lang duurt het om een webshop te (laten) bouwen?

Na het antwoord op de vorige vraag zal het antwoord op deze vraag je niet direct verrassen. Want: hoeveel tijd het kost om een webshop te bouwen, hangt helemaal af van het soort webshop dat je nodig hebt.

Als je zelf aan de slag gaat, moet je een nieuw systeem leren kennen en ben je waarschijnlijk tijd kwijt aan het ontdekken van alle functionaliteiten en de bijbehorende werkwijze. Wil je sparren of advies over jouw eigen gemaakte Shopify webshop? Vraag dan eens naar de mogelijkheden binnen ons dienstenpakket.

Heb je zelf geen behoefte of tijd om je eigen webshop op te zetten en wil je snel een professionele webshop neerzetten? Laat dan je Shopify webshop maken door Nedfinity. Voor het opzetten van een gemiddelde webshop is de doorlooptijd ongeveer 2 a 3 maanden. Naast de vaste standaard werkzaamheden besteden we tijd aan het finetunen van de vormgeving, het toevoegen van op maat gemaakte functionaliteiten en het koppelen van gewenste integraties. Daarbij heb je zelf wel enige invloed op de doorlooptijd: hoe sneller je benodigde informatie en items aan kan leveren, hoe sneller onze developers dit kunnen verwerken.

De webshop staat en dan?

Als je webshop eenmaal staat, is het ook van belang bezoekers te trekken. Anders kan het lang stil blijven. Mensen moeten weten dat je website bestaat. Een nieuwe website, zeker met een nieuwe domeinnaam, is niet gauw vindbaar in Google. Slim dus om een strategie te hebben en jouw website bij jouw doelgroepen zichtbaar te krijgen.

Hiervoor kun je online marketing inzetten. Denk daarbij aan organische vindbaarheid in zoekmachines zoals Google (SEO) door content en linkbuilding, betaald adverteren (Google, Facebook / Instagram, TikTok Ads), Social media posts, enz. Wil je in gesprek over wat voor jou de optimale mix is? Onze online marketing specialisten helpen jou daarbij.

Ben jij klaar voor het opzetten van jouw webshop? Of heb je aanvullende vragen over webshops in het algemeen of over jouw specifieke situatie? Neem contact op met Teun, Shopify specialist bij Nedfinity.

Ben je toe aan de volgende stap met jouw webshop?

Ook een succesvolle Shopify webshop?

Plan nu een afspraak met onze Shopify expert en we helpen je zo goed mogelijk op weg.

Teun van Olst
Delen
Naar boven scrollen