Instagram gebruiken voor jouw Shopify webshop

Jouw Shopify webshop koppelen aan jouw Instagram-account? Een goed idee! Het maakt het voor bezoekers makkelijker om producten bij je te bestellen en dat gaat je vast en zeker meer omzet opleveren. In dit bericht lees je welke stappen nodig zijn, hoe je de koppelingen maakt en welke aanvullende apps handig zijn voor jouw Shopify webshop.

Instagram gebruiken voor jouw Shopify webshop

Zo gebruik je een winkel op Instagram

Voor het maken van een winkel op je bedrijfsaccount gebruik je Instagram Shopping. Met deze functie kun je jouw producten koppelen aan de content die je laat zien op je Instagram-pagina. In elke afbeelding tag je de producten die te zien zijn. Wil iemand meer weten over dat product of het item bestellen, dan hoeft diegene alleen maar te klikken op de tag in de afbeelding. Ideaal, want het bespaart je veel gedoe met de juiste verwijzingen via ‘link in bio’. Dit is hoe dat er in de praktijk uitziet: 

Zo koppel je jouw Shopify webshop met Instagram Shopping

Instagram Shopping stel je makkelijk in via de Shopify omgeving. Hoewel het even kan duren voordat je een definitief akkoord hebt, is dit een heel snelle manier voor het gebruik van jouw winkel op Instagram. 

Om gebruik te maken van Instagram Shopping (en Facebook Shopping) in jouw Shopify webshop doorloop je de volgende stappen: 

  1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Facebook.
  3. Klik op Verkoopkanaal openen.
  4. Klik op Overzicht.
  5. Klik op instellen om te beginnen in het gedeelte Instagram Shopping.
  6. Kies de gewenste Facebook-accounts en sluit deze aan op het Facebook-verkoopkanaal.
  7. Controleer en accepteer de algemene voorwaarden en klik vervolgens op goedkeuring vragen.

Zo koppel je jouw Instagram-berichten aan je Shopify webshop

Wil je jouw Instagram berichten laten zien op de webshoppagina’s? Vanuit Shopify heb je de mogelijkheid om je Instagram feed automatisch te koppelen met Shopify. De berichten die je post worden dan automatisch getoond in de webshop. Wat je nodig hebt, is een app die je installeert en configureert. In de Shopify store zijn hiervoor verschillende apps beschikbaar. Covet.pics is een toegankelijke app., Je kiest een abonnement vanaf ca. $9,99 per maand. Ook een handige optie is Instafeed, met een keuze uit een gratis abonnement voor de basisversie en betaalde uitgebreidere versies.

De 5 meestgestelde vragen over Instagram en Shopify

Je kunt de producten uit je Shopify webshop taggen in je berichten op Instagram en je kunt je Instagram berichten laten zien op je Shopify webshop. 

Om producten uit een afbeelding op jouw Instagram te kunnen taggen, gebruik je Instagram Shopping. Dit vraag je aan via de editor van Shopify. Na goedkeuring kan je tags toevoegen aan producten die je in een afbeelding op Instagram laat zien. Als er wordt geklikt op deze tags, dan kan het product direct uit de webshop besteld worden. 

Je kunt ook je Instagram-berichten weergeven op je Shopify webshoppagina’s. Hiervoor ga je naar de app store van Shopify en maak je een koppeling met één van de beschikbare Instagram-app. Elk bericht dat je plaatst op Instagram wordt dan ook getoond in je Shopify webshop.

Voor het gebruik van Instagram met Shopify maakt het niet uit hoeveel volgers je hebt. Als je een Instagram account hebt en een Shopify webshop, dan is dit voldoende om de koppelingen te maken.

Instagram Shopping koppel je via de editor van Shopify. Om Instagram Shopping te gebruiken, doe je wel eerst een aanvraag via deze Shopify editor. Er wordt dan onder andere gecontroleerd of jouw producten wettelijk toegestaan zijn en daadwerkelijk producten zijn. Zodra de check gedaan is, krijg je toestemming om Instagram Shopping te gebruiken. Houd er rekening mee dat er meerdere (werk)dagen tussen de aanvraag en de goedkeuring kunnen zitten. 

In de app store van Shopify zijn meerdere apps voor het gebruik van Instagram beschikbaar. Deze apps zijn toegelaten door Shopify en zijn te koppelen met jouw Shopify webshop. Bij Nedfinity hebben we goede ervaringen met covet.pics en Instafeed.

Het gebruik van Instagram Shopping brengt geen extra kosten voor zich mee. Met een Instagram business account (en een Facebook business account) kan je de koppeling met Instagram Shopping in de editor van Shopify aanmaken. 

Wil je jouw Instagram berichten op je Shopify webshoppagina’s weergeven, dan hangen de kosten af van de app die je voor deze koppeling gebruikt. In de app store van Shopify vind je zowel gratis opties als abonnementen met vaste maandelijkse kosten.

Delen

Naar boven scrollen