Adwords uitbesteden

Wil je dat jouw Google Ads account goed beheerd wordt en je maximaal resultaat behaalt? Laat dan je Google Adwords uitbesteden. Zo weet je zeker dat je het maximale uit jouw Google Ads campagnes haalt. Hieronder lees je wat Google Adwords uitbesteden jou op kan leveren. De naam van Google Adwords is trouwens door Google veranderd in Google Ads.

Waarom Google Adwords?

Google Adwords is een gerichte manier om betaald meer relevant verkeer naar jouw website, webshop of app te krijgen. Het biedt veel mogelijkheden om heel gericht jouw doelgroepen online te benaderen. Met de juiste tekst advertenties, Google Shopping, video of Display advertenties, getriggerd op relevante Google Adwords zoekwoorden, kun je secuur sturen op meer relevant verkeer naar jouw website.

De acties (conversies) van online bezoekers, bijvoorbeeld een contactformulier invullen of een bestelling plaatsen, worden met Google Adwords conversies bijgehouden. Zo is inzichtelijk welke campagnes, zoekwoorden, producten of doelgroepen online resultaat genereren. Je weet de kosten per klik, kosten per conversie en heb inzicht waarop jouw Adwords bureau kan bijsturen. 

Waarom Adwords uitbesteden?

Google Adwords beheren en managen is een vak apart. Er zijn tal van opties om Google Ads optimaal in te richten; zaken waar je aan moet denken. Dit is van grote invloed op het resultaat, maar ook de kosten die je maakt voor Google Ads.

Bij accounts die wij als online marketing bureau overnemen zien wij vaak dat er veel geld verloren gaat door het niet juist indelen van het account, de campagnes, advertenties en zoekwoorden in Google Adwords. Het kost enerzijds geld omdat budget opgaat aan zinloze zoekwoorden en vertoningen. Anderzijds wordt Google Ads potentieel onbenut wat omzet kan kosten. Onze digital marketeers vertellen je graag meer over wat belangrijk is.

Hoe werkt Google Ads?

Je kunt Google Adwords zien als een veiling van advertenties. De Google Adwords campagne instellingen, de targeting van doelgroepen, de relevantie van de Google Ads advertenties, url's en landingspagina bepalen onder andere hoe jouw Google Ads campagnes presteren.

De hoogste bieder heeft niet per definitie de beste positie boven de organische zoekresultaten in de zoekmachine. De relevantie van de zoekwoorden, de advertenties en landingspagina worden door Google Adwords beoordeeld met een kwaliteitsscore. Het is dus belangrijk dat je het Google Ads account en de Google AdWords campagnes daarom professioneel en optimaal inricht.

SEA uitbesteden bij een bureau

Bij een online marketing bureau zoals Nedfinity, werken online marketing specialisten dagelijks in de Google Adwords accounts van klanten. Naast hun specialisatie in het managen van Ads accounts van klanten die Google Adwords uitbesteden, zie je in de dagelijkse praktijk dat je ook kruisbestuiving kunt realiseren tussen accounts van klanten.

Deze kennisontwikkeling is cruciaal om maximaal rendement uit campagnes te halen. Daarnaast blijft het Google Ads platform zich ontwikkelen. Met nieuwe functies of aanpassingen die impact hebben en waar je als Google Ads bureau op in moet spelen. Het uitbesteden van Google ads is dan ook een verstandige, zakelijke beslissing wanneer je niet (voldoende) kennis van SEA (Search Engine Advertising) binnen je eigen organisatie hebt.

Wat kost Google Ads?

Hoofdzakelijk kun je de kosten voor Google Ads onderverdelen in twee componenten. De Google Ads advertentiekosten, dus het Google Adwords budget dat je besteedt en rechtstreeks betaalt aan Google. En de kosten aan het online marketing bureau.

Dit betreft de eenmalige kosten voor het inrichten van het Google Ads account en de periodieke beheer kosten. Onder de eenmalige kosten vallen bijvoorbeeld het analyseren van de te gebruiken SEA zoekwoorden, het inrichten van het Google Ads account met (negatieve) zoekwoorden, advertenties, extensies, bod aanpassingen (nadat data verzameld is).

Daarnaast moet eenmalig conversiemeting voor het Google Ads account worden ingesteld op de landingspagina's binnen jouw website of webshop. Dit betekent dat de gewenste acties van de bezoekers op jouw website of webshop worden gemeten.

Hiervoor wordt éénmalig een code toegevoegd die acties en waar mogelijk waarde van die conversies meet, bijvoorbeeld bij het afrekenen in een webshop. Je wilt die waarde in je Google Ads account hebben om de campagne zo goed mogelijk te kunnen optimaliseren.

Alternatieven voor adverteren bij Google

Naast Google Adwords, zijn er volop alternatieven voor online betaald adverteren. Hierbij kun je denken aan Bing ads; online adverteren binnen de zoekmachine van Microsoft Bing. Of denk aan Facebook Ads & Instagram Ads met tal van mogelijkheden en natuurlijk de rijzende ster TikTok met TikTok Ads. Wij zorgen, samen met onze expertise op het gebied van zoekmachine optimalisatie, dat je de optimale mix online marketing inzet voor relevant verkeer naar jouw website of webshop.

Rapportages online marketing

Of je nu tekst advertenties inzet, Google Shopping campagnes draait; je wilt weten waar je aan toe bent. Dit staat of valt met een goede rapportage van de campagnes in jouw Adwords account. Hoeveel conversies genereer je, wat is de waarde daarvan, wat gebeurt er geografisch? Welke zoekwoorden worden veel gebruikt, waar liggen kansen voor online adverteren voor jouw bedrijf, product of dienst?

Wat kun je van ons als online marketing bureau verwachten?

  • Allereerst kijken wij objectief waarmee je geholpen bent en of Google Ads voor jou een optimale oplossing is voor het binnenhalen van relevante bezoekers.
  • Daarnaast geven wij advies over welke vorm van Google Adwords interessant voor jou is; Google Ads tekst advertenties, Google Shopping, Google Ads Display, Video advertising, enz.
  • Wij geven jou een schatting van het verwachte maandelijkse Google Adwords budget.
  • Je ontvangt van ons een vrijblijvende offerte voor het inrichten van het Google Ads en maandelijks Google Ads uitbesteden & optimalisatie.
  • Wanneer wij voor jou aan de gang mogen, ontvang je een planning.
  • Natuurlijk ontvang je iedere maand een overzichtelijke rapportage die dynamisch is. Met andere woorden, je kunt zelf de rapportage real-time aanpassen naar jouw wensen.
  • Geen lange termijn contracten, jarenlange ervaring als Adwords bureau en een flexibele houding.
Meer weten? Maak nu een afspraak
Volgende
Stap {{currentStep}}/{{totalStepCount}}
N E D F I N I T Y
Je afspraak is bijna gemaakt!
Terug Volgende
Stap {{currentStep}}/{{totalStepCount}}
N E D F I N I T Y
Nog maar 1 stap te gaan!
Terug
Stap {{currentStep}}/{{totalStepCount}}
N E D F I N I T Y
Lees meer