De migratie van totaalBED naar Shopify 2.0

Bij slaapspecialist totaalBED vind je alles voor de slaapkamer. Van boxsprings, ledikanten en matrassen tot kasten, beddengoed en accessoires. Jouw bed zoek je uit bij een van de 22 winkels én online. Voor de online presentatie van het aanbod van totaalBED mocht Nedfinity aan de slag. Het resultaat: een vernieuwde webshop, met veel op maat gemaakte onderdelen, meer flexibiliteit voor beheer en gebouwd binnen Shopify.

De migratie van totaalBED naar Shopify 2.0

Van design naar online ontwerp

Voor het ontwerp van de website heeft totaalBED een design tot op detailniveau aangeleverd. Vanuit dit ontwerp is Nedfinity gestart met de vertaalslag naar de front end weergave. Binnen het Shopify 2.0 Dawn thema hebben we maatwerk aanpassingen voor het design en de online weergave gedaan.

Eigen koppeling tussen Shopify en LogicTrade

Omdat totaalBED de mix van winkels en online aanbod heeft, maken zij gebruik van gespecialiseerde software van LogicTrade voor o.a. de slaapbranche. In LogicTrade wordt alle informatie over producten en voorraad bijgehouden. Nedfinity ontwikkelde daarom een maatwerk koppeling tussen Shopify en LogicTrade. Hiermee worden orders, producten en klantgegevens elke 24 uur automatisch gesynchroniseerd. Is er een belangrijke aanpassing die per direct ook op de website zichtbaar moet zijn, dan kan die wijziging ook direct doorgevoerd worden. Omdat LogicTrade bij totaalBED gekoppeld is aan AFAS, voldoet de ontwikkelde koppeling aan zowel de requirements van LogicTrade als de acceptaties in AFAS.

Webshop implementatie voor Totaalbed
Webshop implementatie voor Totaalbed

Maatwerk in bestelproces

De producten van totaalBED kunnen vrijwel allemaal op maat samengesteld worden. De achterliggende bestelmethode verschilt wel per productgroep. Om dit proces gespecificeerd binnen dezelfde omgeving in te zetten, hebben we vier bestelmethodes gekoppeld.

Voor accessoires is gekozen voor de reguliere Shopify checkout. Voor producten als dekbedovertrekken kies je het hoofdproduct en selecteer je de gewenste maatvoering via de subkeuze. Voor matrassen is de enkelvoudige configuratie wizard ingezet, waarbij je de mogelijkheid hebt om per type matras via een dropdown menu de maatvoering en de hardheid te kiezen. En voor het bestellen van een boxspring maak je gebruik van de complexe configuratie wizard, waarbij je per type boxspring in 7 duidelijke stappen het eindproduct samenstelt.

Zo komen de verschillende producten via hun eigen bestelroute in de winkelwagen terecht, zodat de bestelling snel en efficiënt afgerond kan worden.

Migreren naar Shopify

De eerdere webshop van totaalBED is destijds ontwikkeld in Magento, maar voor totaalBED was het tijd voor een nieuw stabiel en flexibel e-commerceplatform. Daarom is nu gekozen voor de migratie van Magento naar Shopify. In deze nieuwe Shopify webshop behoudt totaalBED de bestaande sales assist en zijn er veel meer mogelijkheden voor online beheer van de webshop. De webshop maakt nu gebruik van een mix van geselecteerde basis applicaties, maatwerk modules en specifiek ontwikkelde koppelingen. Daarmee biedt deze Shopify webshop de gewenste complete, flexibele en stabiele online oplossing voor totaalBED.

Webshop implementatie voor Totaalbed
Webshop implementatie voor Totaalbed

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

Naar boven scrollen