Get confident. Go fast.

Fast Forward ook online met Shopify

De wielen van FFWD, dat zijn topwielen voor elke uitdaging en een luxe must have voor elke sportfiets. Wielen voor op de weg, op de baan, voor gravel of voor triathlon; bij FFWD zie je de liefde voor fietsen terug in het assortiment. Maak jouw keuze uit snelle en lichte wielen die bijdragen aan sportieve prestaties op de fiets. Nedfinity mocht aan de slag met de Shopify webshop die aansluit bij deze merkbeleving van FFWD.

Opdrachtgever

FFWD

Industrie

Sport, lifestyle

Diensten

Redesign, Shopify 2.0, Klavyio, Google Ads

2.5s

Laadtijd winst

Door Shopify's verbeterde techniek en caching optimalisatie.

+10%

Sessies vanuit zoekmachines

Door verbeterde techniek in Shopify front-end en SEO optimalisatie.

+15%

Paginaweergaves

Doordacht UX design en content optimalisatie.


            loading=

Toegepaste expertises

Kaviyo e-mail marketing & SMS
            loading=

Klaviyo e-mail
marketing & SMS

SEO & SEA optimalisatie
            loading=

SEO & SEA
optimalisatie

URL redirect strategie
            loading=

URL redirect
strategie

Multi Language App Langify
            loading=

Multi Language
App Langify

Channable app koppeling voor marketplaces
            loading=

Channable app
koppeling voor marketplaces

Ffwd home

Doorontwikkeling in online design

Voor de huisstijl maakt FFWD gebruik van een style guide. Vanuit deze style guide hebben we bij Nedfinity een doorontwikkeling voor het online design gemaakt. Het grafisch ontwerp van de webshop vormt zo een combinatie van strak design, aansprekend beeld en verfijnde details voor online inspiratie. De geanimeerde weergave van het logo is een van de details die passen bij de sfeer van FFWD. En de visuals sluiten aan bij de dynamiek van de producten van FFWD.

Op maat gemaakte productweergave

De wielen van FFWD zijn technische hoogstandjes. Ze zijn licht en flexibel en bieden tegelijkertijd kwaliteit voor professioneel gebruik. De verschillende features per type wiel zijn in de productweergave terug te zien. Deze productweergave en productpagina’s zijn binnen de Shopify omgeving op maat gemaakt, zodat de wielen stuk voor stuk tot hun recht komen.

Aanvullende features binnen Shopify

Voor FFWD hebben we aantal aanvullende apps uit de Shopify Store geselecteerd en gekoppeld. Zo hebben we via de vertaalapp meertaligheid toegevoegd, waardoor ook internationale klanten hun weg vinden. Vanuit upselling heb je bij elk type wiel de mogelijkheid om bundelcombinatie te kiezen.

Marketing automation via Klaviyo

Voor de marketing automation hebben we gekozen voor de koppeling met Klaviyo. Deze tool voor marketing automation is volledig gericht op e-commerce en is daardoor goed te koppelen met Shopify. Met behulp van Klaviyo kan FFWD verder bouwen aan e-mailmarketing met hun webshop klanten.

ffwd 4

            loading=

Het resultaat

 • De website van FFWD is nu 3 keer sneller dan voorheen.
 • De bounce rate is met 50% gedaald.
 • Het aantal e-mailabonnees is met 20% gestegen.
 • De Google Ads-campagne heeft geleid tot een toename van het websiteverkeer met 30%.

 

"Wij zijn blij dat we na 10 jaar voor de 2de keer voor Nedfinity Digital Agency hebben gekozen nadat we door een overname tijdelijk met een andere partij hebben moeten werken."
Rik van Putten, FFWD Wheels

Conclusie:

Het project van Nedfinity voor FFWD is een groot succes. De website is nu sneller, gebruiksvriendelijker en effectiever. De koppeling met Klaviyo en de Google Ads-campagne hebben geleid tot een toename van het websiteverkeer, het aantal e-mailabonnees en de conversies.

Start jouw digitale reis

Realiseer jouw online groei met onze hulp!

Bij Nedfinity is elk project uniek, net als jouw digitale ambities. Laten we beginnen met een gesprek om jouw visie te ontdekken. Samen zetten we de eerste stappen naar online succes.

Renzo Koning
Naar boven scrollen