Verkopen op bol.com: wel of niet een goed idee voor jouw webshop?

Bol.com, wie in Nederland kent het niet? Je kunt het soms zo gek niet bedenken of Bol.com heeft het product in het assortiment. Dat lukt, omdat het assortiment niet alleen wordt aangeboden door Bol.com, maar door heel veel aanbieders die zich als partner bij het platform hebben aangesloten. Verkoop jij producten online? Dan is het mogelijk om partner te worden. We zetten hier uiteen waar je rekening mee moet houden, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Verkopen op bol.com: wel of niet een goed idee voor jouw webshop?

Bereiken van nieuwe doelgroepen

De naamsbekendheid van Bol.com is één van de grootste voordelen van Bol.com. Want door deze naamsbekendheid is het bereik heel groot. Via Bol.com heb je toegang tot een grote nieuwe doelgroep om je producten aan te verkopen. Wel belangrijk om te onthouden: deze nieuwe afnemers van jouw producten zijn echt klanten van Bol.com. Je krijgt bijvoorbeeld geen directe contactgegevens of klantinformatie. Vul je te versturen pakket met gekochte producten daarom aan met promotieartikelen van je webshop. Zo kan je “nieuwe doelgroep” je de volgende keer direct vinden.

Alles voor de klant

Bol.com wil een betrouwbaar platform voor consumenten zijn. Juist door die betrouwbaarheid vinden consumenten het prettig om te bestellen bij Bol.com. Voor jou als partner betekent het dat je moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat je reageert binnen 24 aantal uur als een klant een vraag stelt over jouw product. Je geeft van te voren aan bij Bol.com hoe veel dagen je nodig hebt om een bestelling te verwerken. Ook hierin is het essentieel dat je je aan deze belofte houdt. Houd je je niet aan de voorwaarden van Bol.com, dan krijg je een strafpunt. Bij 7 strafpunten moet je het platform verlaten. Zorg er dus voor dat je je interne processen goed op orde hebt, voordat je gaat verkopen via Bol.com.

Extra kosten

Als partner vanBol.com betaal je commissie per verkocht product. Deze commissie bestaat uit een percentage van de verkoopprijs en een vast bedrag per productcategorie. Op het partnerplatform van Bol.com vind je meer informatie over de bijbehorende tarieven voor jouw productcategorieën. Daarnaast betaal je zelf de verzendkosten. Hoe de uiteindelijke kosten per verkoop uitvallen, kan dus nogal variëren. En vergeet niet: zodra je meer gaat verkopen, komen daar ook meer handelingen bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan administratie, inpakken en verzenden. Houd er rekening mee dat je dat extra tijd kost. 

Shopify webshop en Bol.com

Heb jij een webshop in Shopify? Dan heb je toegang tot slimme koppelingen met Bol.com. Gebruik bijvoorbeeld een app om de producten uit jouw Shopify webshop met de juiste specificaties op Bol.com aan te bieden. Door de koppelingen op de juiste manier in te stellen, zorg je voor actueel voorraadbeheer en snelle afhandeling binnen de Shopify omgeving. Als je flinke volumes draait via Bol.com, is het verstandig om een extra app te koppelen, zodat alles in jouw Shopify omgeving afgehandeld wordt en je geen handmatige verwerking meer hoeft te doen.

Hulp nodig?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden qua verkopen op verkoopplatformen zoals Bol.com met je webshop? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Succesvol verkopen op Bol.com of ander marketplaces?

Dan is Channable misschien de oplossing voor jou?

Integreer je webshop met alle populaire marktplaatsen, waaronder Amazon, eBay en Meta, en bereik je klanten daar waar zij zijn.. Plan nu een afspraak met onze Channable expert en we helpen je zo goed mogelijk op weg.

Teun van Olst
Delen

Naar boven scrollen