Cortinafietsen.nl
Website

Realisatie Cortina Dutch Fashion Bikes

Cortina verandert het straatbeeld. Als voorname Nederlandse producent van (elektrische) fietsen, maken ze fietsen waarmee je gezien wilt worden. Fashion speelt daarbij een prominente rol. Je website moet daar natuurlijk bij aansluiten. Wijzigingen in het productengamma hebben we aangepakt om de website nieuw neer te zetten in het content management systeem Umbraco.Werkzaamheden:
Grafisch ontwerp
Maatwerk
Opensource development
1 strategische sessie
50 koppen koffie
100% fun factor
Deel dit project
Snel navigeren binnen de website

De website van Cortina fietsen is een drukbezochte website. Temeer zaak om bezoekers een heldere navigatie aan te bieden. Op basis van de nieuwe productensegmenten én onder andere bestudering van gebruikersgedrag, hebben we het grafisch ontwerp opnieuw neergezet. Bezoekers kunnen snel navigeren naar elektrische fietsen en stadsfietsen. Of kiezen uit de segmenten Transport, Urban sportief of Retro. Grote banners geven meteen inzicht in het type fiets en maakt het navigeren eenvoudiger.

Vind jouw fietsendealer

Als fietsenleverancier wil je natuurlijk dat de bezoeker van de website snel de dichtstbijzijnde fietsendealer vindt. De tool om je dichtstbijzijnde fietsendealer te vinden, hebben we opnieuw opgebouwd. Met de laatste inzichten en de nieuwste versie van Umbraco konden we de tool optimaal inrichten, zodat bezoekers snel hun relevante fietsendealer kunnen vinden. De interactie wordt gemeten, om nog beter inzage te hebben in het gebruikersgedrag.

Snel navigeren binnen de website
Filteren van fietsaccessoires en producten

Naast de mogelijkheid om je fietsendealer te vinden, hebben we meerdere filtermogelijkheden op de website geïmplementeerd. Bijvoorbeeld voor het vinden van accessoires zoals, fietstassen, laadkabels en manden voor fietsen. Ook als je een fietst bekijkt, zie je meteen de bijpassende accessoires.

Filteren van fietsaccessoires en producten
Maatwerk in Umbraco

De data voor alle producten wordt optimaal ingeladen. Dit zorgt voor een efficiënte, snelle website. Net zoals de vorige website, is ook deze website weer opgezet in Umbraco. Een robuust CMS, uitermate geschikt voor maatwerkkoppelingen met bijvoorbeeld databases en web services.

Voorbeelden van maatwerk voor Umbraco website zijn onder andere de koppeling waarmee dealerinformatie wordt opgehaald en een importmodule waarmee productinformatie over fietsen en accessoires wordt geïmporteerd.

Maatwerk in Umbraco