Grip op je online privacy en die van je klanten

Onlangs is de Facebook privacy schending volop in het nieuws verschenen. Programmamaker Arjen Lubach riep zijn kijkers op om massaal hun Facebook account te verwijderen, om op deze manier misbruik van persoonsgegevens in de toekomst te voorkomen. Niet iedereen wil dat, het is wel goed om je bewust te zijn van je online veiligheid.

Grip op je online privacy en die van je klanten

Hoe zit dat met die pixels?

Veel bedrijven en diensten maken gebruik van onzichtbare trackers (pixels, oftwel een stukje code in de website) om bezoekers van hun website ook op andere platformen te bereiken.

Voornamelijk door advertenties op de social media kanalen en andere websites van het gewenste publiek te plaatsen.Het biedt zeker meerwaarde. Klanten krijgen relevante informatie en advertenties te zien en het helpt gericht je bedrijf onder de aandacht te brengen.

Niet alleen door Facebook gebruikt

Het bleek dat Facebook deze informatie, die eigenlijk alleen voor jou en de gebruiker van jouw website is, ook aan derden verkoopt om meer advertentiekosten binnen te halen. Het zicht op de informatie die Facebook verzamelt is daarmee verdwenen.

Zelfs Mark Zuckerberg geeft in zijn verhoor voor het Amerikaanse Congres aan dat hij niet weet of er naast Cambridge Analytica nog andere data lekken zijn. Hoog tijd dus om je bewust te zijn van jouw online veiligheid en die van je website bezoekers.

Browsers extensie Privacy Badger

Benieuwd welke trackers nou precies actief zijn op jouw website of de sites die je bezoekt? Dan kun je de Google Chrome extensie Privacy Badger eens proberen.Met dit programma kun je inzien welke onzichtbare trackers op je website actief zijn.

De Badger begint eerst met een onderzoek naar de trackers die terugkomen op verschillende pagina’s die jij bezoekt, van deze informatie leert de Badger zodat er automatisch de juiste keuze wordt gemaakt om bepaalde trackers wel of niet te blokken. Registreert de Badger een tracker drie keer? Dan komt hier een blok op, deze tracker kan jouw informatie nu niet meer verzamelen.

Is er een tussenweg?

In de mix van online marketing mogelijkheden heeft Facebook zeker waarde. De vraag is hoe je hier op jouw website optimaal mee omgaat. Met andere woorden de voordelen én oog voor de privacy van je bezoekers. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om privacy gevoelige pagina’s te ontdoen van de Facebookpixel. Bijvoorbeeld een contactformulier.

Een handige manier om dit te doen is via Google Tag Manager. Hiermee kun je specifieke url’s opgeven om uit te sluiten van de pixel.

Meer weten?

Zit je nog met vragen over jouw website en tracking? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Delen

Maak jij al gebruik van Google Analytics 4?

04 mei 2022

In de zomer van 2023 verdwijnt Google Universal Analytics. Dat klinkt nog ver weg. Toch moet je nu actie ondernemen als je opvolger Google Analytics 4 goed wil kunnen gebruiken.

Adverteren op TikTok

22 maart 2022

TikTok: één van de snelst groeiende social media platformen. In ieder geval populair onder jongeren en ook steeds meer ontdekt door de iets oudere generatie. Door die groei binnen meerdere doelgroepen is TikTok ook een interessant verkoopkanaal geworden. Hoe benut je TikTok voor jouw organisatie? Hier vind je een overzicht van de mogelijkheden.

Online marketing agrarische sector

06 november 2020

Online marketing in de agrarische sector is een vak apart. Of je nu mengvoer levert, stalinrichting maakt, melkmachines en melkrobots levert, mechanisatie of actief bent in hoogwaardige genetica. Jouw doelgroepen zitten online. Nedfinity helpt jou met de beste online marketing voor de agrarische sector.

Naar boven scrollen