Google gaat websites zwaarder beoordelen op SSL

Als internetgebruiker wil je graag veilig op het web surfen. Google Chrome ondersteunt de veiligheid van haar gebruikers en wijst de bezoekers van websites zonder SSL (Secure Sockets Layer) er vanaf januari 2017 extra op dat de verbinding niet beveiligd is. Dit geldt voor nu met name voor websites waar wachtwoorden of creditcard gegevens worden achtergelaten. Op termijn wordt dit verder doorgetrokken naar andere websites.

Google gaat websites zwaarder beoordelen op SSL

Zeker voor webshops waar mensen hun gegevens achterlaten, is het eigenlijk 'not-done' om geen beveiligde verbinding middels een SSL te hebben.
De waarschuwing in de adresbalk wordt eerst in een niet opvallende kleur geplaatst. Uiteindelijk zal dit middels een rode waarschuwing gebeuren.

Wat is precies een SSL?

SSL is een protocol waarmee de communicatie tussen twee computers wordt beveiligd middels encryptie. Dit betekent dat 'onderweg' deze informatie niet in te zien is zonder de encryptiesleutel. Een SSL verbinding herken je aan de https:// in de adresbalk in plaats van http:// én je ziet een groen slotje voor het internetadres.

SSL heeft invloed op zoekmachine vindbaarheid

Google heeft het credo 'HTTPS everywhere' en stuurt op een toename van het gebruik van beveiligde verbindingen. HTTPS wordt dan ook meegenomen in de rangschikking van websites in de zoekmachine resultaten. De impact van HTTPS in zoekmachine rangschikking wordt geleidelijk aan steeds belangrijker en is dus belangrijk voor jouw online marketing

Hoe vraag ik een SSL aan voor mijn site?

Nedfinity adviseert standaard een SSL certificaat voor websites en webshops. Is jouw website nog niet voorzien van een SSL? Neem dan contact met ons op. De kosten hangen onder andere af van het aantal domeinen en het type SSL. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een SSL op naam te krijgen. De bedrijfsnaam zie je dan in de adresbalk.

Delen

Maak jij al gebruik van Google Analytics 4?

04 mei 2022

In de zomer van 2023 verdwijnt Google Universal Analytics. Dat klinkt nog ver weg. Toch moet je nu actie ondernemen als je opvolger Google Analytics 4 goed wil kunnen gebruiken.

Adverteren op TikTok

22 maart 2022

TikTok: één van de snelst groeiende social media platformen. In ieder geval populair onder jongeren en ook steeds meer ontdekt door de iets oudere generatie. Door die groei binnen meerdere doelgroepen is TikTok ook een interessant verkoopkanaal geworden. Hoe benut je TikTok voor jouw organisatie? Hier vind je een overzicht van de mogelijkheden.

Online marketing agrarische sector

06 november 2020

Online marketing in de agrarische sector is een vak apart. Of je nu mengvoer levert, stalinrichting maakt, melkmachines en melkrobots levert, mechanisatie of actief bent in hoogwaardige genetica. Jouw doelgroepen zitten online. Nedfinity helpt jou met de beste online marketing voor de agrarische sector.

Naar boven scrollen