De waarde van klantenbeoordelingen

Reviews van klanten bewijzen op veel websites en webshops hun waarde. Goede recensies helpen klanten bij bevestiging in het aankoopproces. Uit onderzoeken blijkt dat reviews zorgen voor een betere conversie op je website / webshop. Daarnaast geeft het jouw bedrijf terugkoppeling over de klantervaring, hetgeen kansen biedt om deze verder te verbeteren.

De waarde van klantenbeoordelingen

Vertrouwen bij klanten

Naast de waardering op je website of webshop, kan de klantbeoordeling (sterretjes) ook worden getoond in de organische en betaalde zoekresultaten (AdWords). Voor organische zoekresultaten gaat dit middels zogenaamde rich-snippet code. Dit houdt in dat we code aan je site toevoegen die de klantbeoordeling 'aanbiedt' aan Google, zodat deze kan worden geïndexeerd.

Zet je AdWords in? Dan is het ook interessant om je klantbeoordeling te koppelen in je AdWords-account. Bij je AdWords-advertenties kunnen dan de beoordeling sterren worden  getoond. Dit helpt bij het creëren van vertrouwen en aansporing bij (potentiële) klanten.

Welk review systeem?

Een belangrijk aandachtspunt is het reviewsysteem dat wordt gebruikt. Nedfinity maakt overwegend gebruik van The Feedback Company. Een veelgebruikt reviewsysteem dat goed technisch geïmplementeerd kan worden. Daarnaast kunnen de klantbeoordelingen vanuit The Feedback Company gebruikt worden voor rich-snippets ten behoeve van de organische zoekresultaten én voor AdWords campagnes. Om de klantbeoordelingen getoond te krijgen heb je minimaal 30 unieke reviews per jaar nodig.

Meer weten? We adviseren je graag over de mogelijkheden.

Delen

Maak jij al gebruik van Google Analytics 4?

04 mei 2022

In de zomer van 2023 verdwijnt Google Universal Analytics. Dat klinkt nog ver weg. Toch moet je nu actie ondernemen als je opvolger Google Analytics 4 goed wil kunnen gebruiken.

Adverteren op TikTok

22 maart 2022

TikTok: één van de snelst groeiende social media platformen. In ieder geval populair onder jongeren en ook steeds meer ontdekt door de iets oudere generatie. Door die groei binnen meerdere doelgroepen is TikTok ook een interessant verkoopkanaal geworden. Hoe benut je TikTok voor jouw organisatie? Hier vind je een overzicht van de mogelijkheden.

Online marketing agrarische sector

06 november 2020

Online marketing in de agrarische sector is een vak apart. Of je nu mengvoer levert, stalinrichting maakt, melkmachines en melkrobots levert, mechanisatie of actief bent in hoogwaardige genetica. Jouw doelgroepen zitten online. Nedfinity helpt jou met de beste online marketing voor de agrarische sector.

Naar boven scrollen