Sneakers goeroe & Mr. Redirect

Wie Seth een beetje kent, weet dat hij zo’n beetje alles weet over sneakers. Hij heeft een grotere collectie schoenen in huis, dan zijn vriendin, de buren en zo’n beetje de hele straat samen. Serieus heel veel.

Sneakers goeroe & Mr. Redirect

Seth bewandelt graag nieuwe paden, zo kiest hij voor Nedfinity om zijn online marketing skills in te zetten. Naast natuurlijk zijn super geweldige collega’s - die de beste secundaire arbeidsvoorwaarden vormen die een mens zich voor kan stellen - vindt hij de uiteenlopende klantcases bij Nedfinity erg interessant. Voor ons reden om Seth als digital marketeer aan ons te binden. En Seth is gewoon een erg leuke collega. Dus wat wil je nog meer...

Praten we over Seth, dan praten we over onze redirect man. Voor nieuwe sites wil je de SEO waarde van de oude website zo goed mogelijk behouden en een ‘404: pagina niet gevonden’ voorkomen. Seth stelt o.a. een redirect plan op voor bestaande en nieuwe pagina’s op, om 404 pagina's te voorkomen. Doordat hij redirects aanmaakt voor websites zorgt hij ervoor dat de waarde behouden wordt die je in Google hebt opgebouwd. Daarnaast is het voordeel dat de user-experience zo goed mogelijk behouden blijft. Zo simpel, maar zo belangrijk en vaak onderschat.

Redirects and more..

Naast het aanmaken van redirects, houdt Seth zich bezig met andere SEO werkzaamheden: het ontwikkelen van relevante website content, aanpassingen doorvoeren op websites, het monitoren en scannen van websites én het SEO technisch verbeteren van websites van klanten.

Ad this!

Organisch verkeer zorgt voor de laagste kosten. Soms vormt betaald adverteren een goede aanvulling. Bijvoorbeeld via Google Ads. Nedfinity Seth (grapje...zet) Google Ads campagnes op en beheert deze voor klanten. Natuurlijk zijn de mensen die daar aan werken gecertificeerd, zo ook Seth. En met succes. Dus als je extra flitsende Google Ads campagnes tegenkomt, grote kans dat Seth daar loopt te knallen.


Projectmanagement in het thuiswerk tijdperk

19 April 2021

Daar zit je dan, thuis in plaats van op het kantoor. Plotseling moet je schakelen. Alles gaat van fysiek naar online en het contact met je collega’s wordt minder. Een groot probleem zijn aanspreekpunten, je kan iemand moeilijk even aan zijn jas trekken in de wandelgangen. Iedereen heeft het druk en de snelheid waarop collega’s op je vragen reageren via de mail of de bedrijfschat laat dan ook nog wat te wensen over. Hoe blijf je dan efficiënt werken en hoe kan een projectmanager er voor zorgen dat de kwaliteit van de projecten en/of issues gewaarborgd blijven?

21 jaar en eindelijk volwassen

15 February 2021

Op 14 februari 2000 zat Renzo Koning samen met zijn toenmalige compagnon aan tafel bij de KvK voor de officiële start van hun full-service internetbedrijf: Nedfinity. Nu, 21 jaar later, vertelt hij hoe ze op dit idee zijn gekomen, hoe het bedrijf tot stand is gekomen en wat er in die vele jaren allemaal veranderd is.

Met de Nedfinity Service Desk ben je snel geholpen

10 June 2019

Support voor jouw website of webshop is natuurlijk super belangrijk. Bij Nedfinity stellen we alles in het werk om je de beste support te bieden. Binnen een zogenaamde Service Level Agreement spreken we precies af wat je van ons mag verwachten. Natuurlijk wil je wel zo snel mogelijk geholpen worden. Dan is onze Nedfinity Service Desk een uitkomst. Wij hebben deze portal opgezet om jouw vraag zo veilig, efficiënt en effectief mogelijk te beantwoorden. Je kunt 24/7 je vragen bij ons inschieten.