Webwinkels zijn crisisproof

Webwinkels ondervinden geen hinder van de recessie. De eerste helft van dit jaar stegen de omzetten met 20 tot 25 procent. Dat zegt directeur Wijnand Jongen van de brancheorganisatie Thuiswinkel.org in het Brabants Dagblad.

Webwinkels zijn crisisproof

De verkoopgroei komt daarmee op ongeveer hetzelfde niveau uit als vorig jaar. Vorig jaar bedroeg de omzetstijging al ruim 24%. Dit terwijl de normale detailhandel juist een daling van 8 procent moest incasseren.

Volgens hoogleraar internetmarketing Cor Molenaar van de Erasmus Universiteit is de leeftijdsgroep van 30 tot 50 jaar nu ook om en daarnaast zitten steeds meer mensen krap in de tijd, maar hebben ze wel geld waardoor ze eerder tot internetkopen overgaan.

Goedkoper

Vaak denken consumenten dat webwinkels goedkoper zijn dan fysieke winkels. Maar dit blijkt lang niet altijd te kloppen, omdat is vastgelegd dat bijvoorbeeld nieuwe Nederlandse boeken niet voor een lagere prijs aangeboden mogen worden. Daarnaast is er wel een heel grote keus en gaan steeds meer consumenten online op zoek naar de goedkoopste aanbieders van producten via vergelijkingssites.

Delen

3 meestgestelde vragen webshop starten

16 mei 2022

Wil je een webshop opzetten? Leuk, welkom in de wereld van e-commerce. Als het een nieuw onderwerp voor je is, heb je vast en zeker een aantal vragen als het gaat om het starten van jouw webshop. Wees gerust, je bent niet de enige. Bij Nedfinity krijgen we regelmatig vragen van ondernemers die hun eigen webshop willen beginnen. Hier lees je de top 3 van de meestgestelde vragen over webshops en onze antwoorden.

Professionele webshop maken? Let dan hier in ieder geval op

29 maart 2022

Jij bent er klaar voor: je hebt een goed product, je hebt je doelgroep in beeld en nu is het tijd voor het opzetten van jouw online webshop. Welkom in deze nieuwe en uitdagende wereld! Om jouw webshop professioneel op te zetten en daarmee succesvol te maken, zijn er een aantal elementen om rekening mee te houden. Nedfinity geeft je er alvast 5 mee, plus een bonus.

Naar boven scrollen