Gebruikersgedrag: Meten is weten!

23-05-2016

Mensen maken beslissingen vaak onbewust. Ook op het internet. De plek of kleur van een knop kan groot verschil maken voor je website of webshop. Met gezond verstand kom je een heel eind. Maar beslissingen nemen op basis van werkelijk gebruikersgedrag is natuurlijk het summum.

Gebruikersgedrag: Meten is weten!

Softwaretool voor gebruikersgedrag
Om gebruikersgedrag visueel in kaart te brengen, beschikken we over een softwaretool waarmee je kan zien hoe bezoekers je website gebruiken en ervaren. Bijvoorbeeld waar op geklikt wordt (de zogenaamde heat map), hoe er wordt gescrold en welke onderdelen worden gewaardeerd én resultaat opleveren. Op basis hiervan kan je website of webshop geoptimaliseerd worden voor een betere gebruikerservaring en daarmee resultaat.

A/B testen
Heb je veel verkeer naar je website? Dan kan het interessant zijn om A/B testen uit te voeren. Bezoekers worden dan gesplitst naar twee versies van een pagina. De pagina's kunnen bijvoorbeeld verschillen in indeling, kleurengebruik van knoppen en inhoud. Daarmee weet je welke versie het beste rendeert en welke verbeteringen doorgevoerd moeten worden.

Interesse?
We kunnen deze softwaretool ook inzetten op jouw website. Zo heb je visueel inzicht in het gebruikersgedrag op jouw website en kunnen gericht verbeteringen doorgevoerd worden. Afhankelijk van het bezoekersvolume kan dat één of meerdere maanden zijn. Meer weten? Neem contact op.

Interessant?
038 453 83 47
of
Stuur mail
Deel dit artikel
comments powered by Disqus